Hadžibegić: Samo naprijed, susjedi

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Samo naprijed, susjedi
Foto: Twitter / Subašić
Penal lutrija i nogomet. Jutros kada sam se probudio, imao sam osjećaj da ću danas gledati barem jedan meč u kojem će odlučivati penali. Tako je i bilo.

Oba meča su ponudila penal lutriju i dalje su prošle dvije ekipe koje su u svojim timovima imali raspoložene golmane. 

Piše: Faruk Hadžibegić 

Prvi meč Španija - Rusija uspavanka. Posebno u drugom poluvremenu, gdje nogometaši Furije nisu imali rješenje za pakirani autobus Rusije ispred gola. 
 
Iskreno, Rusija je zaslužila prolaz. Bili su strpljivi, ali i opasni kada je trebalo, a nisu ni klonuli duhom nakon ranog gola Španije. Golman Rusije Akinfejev je pokazao kako se brani penal i odveo je svoj tim u četvrtfinale. 
 
Šta kazati za bivše svjetske prvake? Očekivao sam više, ali onaj prvi meč protiv Portugala je pokazao koliko su ranjivi. Možda su sebe već vidjeli u polufinalu, nakon što su saznali moguće protivnike na tom putu. Sada će ranije kući. 
Hadžibegić - undefined

Hadžibegić

 Na putu prema domovini je i Danska. U utakmici protiv Hrvatske se vidjelo da nekada i tri odbranjena penala nisu dovoljna da prođete dalje. Sjajni Schmaichel je odbranio tri penala, jedan u produžetku i dva u penal lutriji, ali nije uspio odvesti svoj tim do velikog uspjeha. 
 
Hrvatskoj čestitam na uspjehu. Vatreni mogu daleko otići na ovom Mundijalu. To smo vidjeli u grupnoj fazi, to smo vidjeli i večeras. 
 
Danijel Subašić je junak susreta. Oduševio me kako brani penale, izrasta u pravog heroja. Kao što izrasta i moj kolega Zlatka Dalić. Napravio je pravi potez s važnim odlukama, hrabar je, a takve prati i sreća. 
 
Vatrenima želim da odu što dalje. Ova ludnica sa penalima im može donijeti krila za velike stvari.
 
Samo naprijed, susjedi... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije