Akinfejev šokirao "furiju": Rusi izdržali 120 minuta i prošli na penale

Radiosarajevo.ba
Akinfejev šokirao "furiju": Rusi izdržali 120 minuta i prošli na penale
Twitter / Detalj sa meča Rusija - Španija na Mundijalu
Nogometne reprezentacije Rusije i Španije odigrale su treći meč osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva, a slavila je reprezentacija Rusije nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Iz prve prave prilike,Španija je povela . Asensio je u 11. minuti izveo slobodni udarac s desne strane, Ignaševič je čuvao Sergija Ramosa i zaboravio na loptu koja ga je pogodila u petu i odbila se u rusku mrežu. S 38 godina i 352 dana, ovaj ruski nogometaš je najstariji igrač koji je na svjetskim prvenstvima zabio autogol.

Bio je ovo već 10. autogol na prvenstvu, a Rusija je prva reprezentacija koja je zabila više od jednog autogola.

Tri minute kasnije Zobnin je pokušao iznenaditi De Geu, ali je njegov udarac otišao visoko iznad gola.

U 36. minuti Rusija je imala odličnu priliku, Golovin je na rubu kaznenog prostora driblingom položio Nacha na pod, no bio je neprecizan i lopta je završila pored desne vratnice.

Rusija je u posljednjih 10 minuta pritisnula Španiju i njihov se pritisak isplatio u 40. minuti kada je nakon kornera Pique igrao rukom. Penal je izveo Džjuba koji je De Geu poslao u lijevu, a loptu u desnu stranu.

Ruski je napadač s tri gola i asistencijom bio uključen u četiri od posljednjih sedam golova ruske reprezentacije.

Odmah na otvaranju drugog poluvremena, dobru priliku Španije upropastio je Alba, koji je loptu umjesto stopalom zahvatio natkoljenicom.

U 60. minuti Španci su ponovno zaprijetili, ubacio je Nacho s desne strane, a Silva je glavom prenio loptu na drugu stativu gdje nije bilo nikoga.

Španiji je nedostajala povezanost i organizacija igre, stoga je Hierro u 67. minuti u igru umjesto Davida Silve ubacio Andresa Iniestu

Do 84. minute Španija je bila bezidejna, da bi onda stvorili dvije velike prilike pred golom Akinfejeva! Alba je probio lijevu stranu i povratno poslužio Iniestu, koji dobro puca s ruba kaznenog prostora, ali ruski golman vadi loptu iz donjeg desnog ugla. Na odbijenu loptu natrčava Aspas, ali Akinfejev brani i njegov šut!

Do kraja rezultat se nije mijenjao, te se otišlo u prve produžetke na ovogodišnjem Mundijalu.

Prvu priliku u produžecima imali su Španci preko Asensija u 100. minuti, ali je pucao ravno u Akinfejeva.

U 109. minuti Španci su stvorili novu veliki šansu za gol, ali opet je sjajnu odbranu upisao Akinfejev! Svježi Rodrigo sjurio se s desne strane pokraj dva suparnika i sa šest metara iskosa pucao u suprotni ugao, ali Akinfejev je odlično odbranio.

Do kraja produžetaka rezultat je ostao 1:1, pa su nogometaši Rusije i Španije pristupili izvođenju jedanaesteraca.

Golman Rusije Akinfejev odbranio je dva udarca nogometašima Španije i tako odveo svoju reprezentaciju u četvrtfinale Mundijala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije