Modrićeva generacija želi srušiti Dansku, domaćin ima najteži ispit

Radiosarajevo.ba
Modrićeva generacija želi srušiti Dansku, domaćin ima najteži ispit
Foto: EPA / Hrvatska - Argentina
Nakon što smo jučer dobili dva putnika u četvrtfinale Svjetskog prvenstva koje se igra u Rusiji, danas ćemo saznati imena još dvije reprezentcije među osam najboljih na svijetu.

Na stadionu Lužnjiki u prijestolnici Rusije domaćin Svjetskog prvenstva odmjerit će snage s reprezentacijom Španije. Reprezentacija Fernanda Hiera u ovaj duel ulazi kao apsolutni favorit, ali Španci nisu briljirali u grupnoj fazi, pa mnogi vjeruju kako domaćin može do iznenađenja.

Rusija je plasman u osminu finala osigurala nakon samo dva kola. Zbornaja komanda slavila je protiv Saudijske Arabije i Egipta, a potom je dobila pravi "šamar" od Urugvaja. Rusi su poraženi rezultatom 3:0, a za osminu finala izgubili su Igora Smolnikova koji je dobio crveni karton.

Španija je s druge strane osminu finala izborila s pet bodova na svom kontu. U prvom susretu su igrali dobro protiv Portugala, ali je Cristiano Ronaldo s tri gola donio svojoj reprezentaciji jedan bod. Španci su izvukli remi protiv Maroka u posljednjim minutama utakmice, a jedini trijumf upisali su protiv Irana (1:0).

U 20 sati snage će na stadionu u Nizhnyjem Novgorodu odmjeriti Hrvatska i Danska. Hrvati su ostavili vjerovatno i najbolji dojam nakon grupne faze Svjetskog prvenstva, a naredni protivnik ekipi Zlatka Dalića bit će reprezentacija Danske.

Pored Urugvaja i Belgije, Hrvatska je jedina reprezentacija koja je ostvarila maksimalan učinak u grupnoj fazi. Na ovom susretu Dalić vjerovatno neće moći računati na Pjacu zbog povrede, dok je Kalinić ranije odstranjen iz reprezentacije.

Danska nije pretjerano oduševila u Rusiji, a dojam je posebno pokvarila posljednja utakmica s Francuskom. Dancima je bod bio dovoljan za prolazak dalje, a Francuzima za prvo mjesto, pa su odigrali svojevrsnu prijateljsku utakmicu (jedinu bez golova u grupnoj fazi). Pobjedu, više sretnu, nego spretnu upisali su u prvom kolu protiv Perua.

Duel Danske i Hrvatske na rasporedu je u 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije