Iranskom "Messiju" majka obolila zbog uvreda, oprostio se s 23 od reprezentacije

Radiosarajevo.ba
Iranskom "Messiju" majka obolila zbog uvreda, oprostio se s 23 od reprezentacije
Foto: AA / Sardar Azmoun

Fudbalska reprezetnacija Irana oprostila se od Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon što je završila na trećem mjestu na tabeli u grupi sa Španijom, Portugalom i Marokom. Iranci su slavili protiv Maroka, upisali poraz od Španije (0:1), te remi s Portugalom (1:1).

Međutim iz ove zemlje nakon ispadanja njihove reprezentacije stižu pomalo tužne vijesti. Sardar Azmoun se oprostio od reprezentacije nakon što se njegova majka ozbiljno razboljela zbog uvreda na račun njenog sina.

Fudbaler kojem su dali nadimak "Iranski Messi" postigao je 23 gola u 33 utakmice za svoju reprezentaciju. U Portugalu nije uspio postići pogodak, a svoju odluku da se oprosti od reprezentativnog dresa opisao je kao jako bolnu.

Azmoun je postigao 11 pogodaka u 14 utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a odigrao je svih 90 minuta u tri utakmice na Mundijalu.

"Moja majka je pobijedila ozbiljnu bolest i bio sam jako sretan. Nažalost, zbog neljubaznosti određenih ljudi i uvreda koje moji saigrači i ja nismo zaslužili njena bolest se vratila. Ovo me stavilo u tešku poziciju i moram izabrati, a ja biram svoju majku", rekao je Azmoun.

Za svoju reprezentaciju debitirao je s 19 godina i na listi najboljih strijelaca reprezentacije Irana svih vremena nalazi se na petom mjestu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije