Kadirov oduševljen pobjedom: Vjerovali smo u naše momke, naprijed Rusija!

Radiosarajevo.ba
Kadirov oduševljen pobjedom: Vjerovali smo u naše momke, naprijed Rusija!
Predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov oduševljen je pobjedom reprezentacije Rusije nad Španijom u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Putem svog profila na ruskoj društvenoj mreži Telegram, Kadirov je čestitao selektoru Stanislavu Čerčesovu i igračima.

"Vjerovali smo i vjerujemo u naše momke! Rusija je u četvrtfinalu! Akinfejev zaslužuje posebne pohvale! Naprijed, Rusija!", naglasio je čečenski lider.

Patriotski zanos nije jedini razlog zbog kojeg je Kadirov oduševljen. Nekoliko dana uoči početka Mundijala, nakon niza poraza u pripremnim susretima, "zbornaja" je bila predmet podsmjeha u Rusiji.

Ramzana Kadirova za selektora: Rusi ismijavaju svoju reprezentaciju

Komičar Semjon Slepak napravio je pjesmu"Ole, ole, ole", parodiju na navijačke himne koja je zapalila Internet u Rusiji. 

U pjesmi je Slepak, nimalo biranim riječima, ismijao kvalitet reprezentacije Rusije ("Naš tim je, direktno ćemo reći, s..nje") i pozvao da se tri dana prije početka Mundijala na mjesto selektora, umjesto Stanislava Čerčesova, postavi Ramzan Kadirov!

Tada je Džambulat Umarov, ministar za nacionalnu politiku, vanjske odnose, medije i informacije Čečenije, zatražio od Slepaka da se izvini ruskim reprezentativcima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije