Hadžibegić: Sjajno otvaranje Mundijala, još bolja igra Rusije

Piše: Faruk Hadžibegić
Hadžibegić: Sjajno otvaranje Mundijala, još bolja igra Rusije
FOTO: Radiosarajevo.ba / Faruk Hadžibegić
Četiri godine čekamo novo Svjetsko prvenstvo u fudbalu, a evo krenulo je.

Poslije vrhunske predstave otvaranja Mundijala bez ijednog suvišnog detalja, gdje ništa nije bilo višak a niti je bilo šta zaboravljeno pogotovo ne futbal, počelo je s jednom dosta dobrom utakmicom.

Pobijedio je bolji kolektiv u svakom pogledu. Rusi su bili jači individualno, a i kolektivno.

Ovaj rezultat dat će sigurno vjetar u leđa reprezentaciji Rusije, koja mi je ostavila utisak ozbiljne ekipe i vrlo disciplinovanog tima.

To smo vidjeli u povratnoj fazi odbrane poslije izgubljene lopta.  Uz to, bili su i jako strpljivi i čekali malu grešku i priliku za gol.  Čekali i dočekali...

Odličan rezultat za početak i, po meni,  već su napravili veliki dio puta za drugi krug.

Rezultat od 5:0 je puno, ali zasluženo za ekipu Rusije kojoj je ovo 11. svjetsko prvenstvo.

Ruska reprezentacija u pripremnim utakmicama nije davala utisak da su spremni, ali takmičarske utakmice su nešto drugo i s njima se mora računati.  Naravno kao s domaćinom,  Saudijska Arabija, kojoj je ovo peto svjetsko prvenstvo, pokušala je pošteno da se bori, ali stepenica je bila ovaj put jako visoka.

Treba vidjeti kako će se ponašati poslije ove "petarde", ali mislim da je za njih prvenstvo počelo da se završava.

Dobar ambijent u Moskvi na otvaranju, pravi praznik fudbala. Nadajmo se da će se tako i završiti. Tek je počelo. Sretno svima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije