Ubjedljiva pobjeda Rusije protiv Saudijske Arabije na otvaranju Mundijala

Radiosarajevo.ba
Ubjedljiva pobjeda Rusije protiv Saudijske Arabije na otvaranju Mundijala
Foto: EPA / Denis Cheryshev
Svjetsko prvenstvo u Rusiji otvoreno je danas utakmicom između domaćina i reprezentacije Saudijske Arabije. Prvi susret na Mundijalu i u grupi A odigrali su Rusija i Saudijska Arabija. Slavila je Rusija rezultatom 5:0.

U prvih deset minuta utakmice nismo vidjeli mnogo prilika, a najozbiljniju su imali domaćini. Golovin i Fernandes su kombinovali, a udarac Samedova izblokirala je odbrana Saudijske Arabije.

Rusija je do vodstva došla u 12. minuti susreta. Aleksandr Golovin je poslao odličan centaršut u šesnaesterac gostiju, a loptu u mrežu Al Muaioufa poslao je Yury Gazinskiy. U 24. minuti Rusi su morali izvršiti izmjenu. Povrijedio se Alan Džagoev, a fudbaler Villarreala Denis Cheryshev ušao je na teren.

Do dva gola prednosti Rusija je došla u 43. minuti susreta. Zobnin je pronašao rezervistu Cherysheva u šesnaestercu Saudijske Arabije, a napadač Žute podmornice sjajnim potezom izbacio je dva fudbalera Saudijske Arabije i zakucao loptu u mrežu. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 2:0 za Rusiju.

Početkom drugog poluvremena potvrđena je i informacija da će Alan Džagoev uraditi nalaz magnetne rezonance kako bi se utvrdio stepen povrede zadnje lože. Na terenu njegovi saigrači nastavili su sa pritiskom, a on se isplatio u 71. minuti utakmice kada je nakon još jedne asistencije Golovina mrežu gostiju zatresao Artem Dzyuba. Fudbaler Arsenal Tule u igru je ušao samo minutu ranije.

Na 4:0 povisio je svojim drugim golom Denis Cheryshev. Dzyuba je odlično spustio loptu, a mrežu Al Muaioufa drugi put večeras zatresao je Cheryshev. U 95. minuti novi pogodak Rusije. Aleksandr Golovin je na dvije asistencije dodao i fantastičan pogodak iz slobodnog udarca. 

Svjetsko prvenstvo se nastavlja sutra (petak), a prvi će na teren fudbaleri Egipta i Urugvaja u 14 sati. U 17 sati igraju Iran i Maroko, a poslastica dana je duel Španije i Portugala u 20 sati. 

Recite nam šta mislite - u anketi portala Radiosarajevo.ba prognozirajte novog svjetskog prvaka u fudbalu! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije