Hadžibegić: Otišli su Messi i Ronaldo, a ostali neki novi klinci

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Otišli su Messi i Ronaldo, a ostali neki novi klinci
Otišli su Messi, Ronaldo, Salah, Oniesta, a ostalo je da vidimo ko će ih zamijeniti. 

Bili smo sigurni u favorite pogotovo ja (Argentina, Španija, Njemačka), a u drugoj fazi ostadoše neki novi klinci. 

Piše: Faruk Hadžibegić
 
Današnja prva utakmica je opravdala povjerenje. Vidjeli smo dvije dobre ekipe koje mogu reći da su zaslužile prolazak, ali i da nisu imale sreće. 
 
Dvije reprezentacije koje nemaju renome  jedne Argentine, Španije ili Njemačke, ali su prošle zasluženo u osminu finala. 
 
Vidjeli smo neke igrače koje nismo puno poznavali i dvije ekipe koje smo češće prepoznavali po lijepim ženama ili čokoladi. 
 
Neću vam ništa reći o igračima jer sam siguran da ste gledali utakmicu i da ćete prepoznati koji su to nogometaši. Ja bih više volio skrenuti pamnju na trenere bez nekog velikog renomea ali se vidi da znaju šta hoće. 
 
Švedska sigurna u sebe pokušala je nametnuti ritam i autoritet na terenu. 
 
Imali su veći posjed lopte, a dvije ozbiljne prilike koje nisu iskoristili. Na odmor se odlazi sa 0-0 i očekivali smo više u drugom poluvremenu. To se i ostvarilo. 
 
Selektor Švedske je povukao poteze koji su dali rezultat a i selektor Švicarske reaguje. Uvodi odmah dva nova napadača i samo je sreća spasila Švedsku. 
 
Bravo za utakmicu, bravo za selektore, dalje ide sretniji. 
Faruk_Hadzibegic_Press_RSA3.jpg - undefined
 
Druga utakmica je puno razočarenje. Obje ekipe s puno igrača koji igraju u Barceloni, Monacu, Tottenhamu, Juventusu... provode sve vrijeme u protestiranju i tražeći VAR na svaku sudijsku odluku. Što je puno, puno je. 
 
Englezi su bili puno hrabriji i pokušali su sve, da samo još napomenem u novom sistemu 3-5-2, i zato bravo selektoru koji je uveo nešto novo u engleski fudbal, vrlo hrabro. 
 
Kolumbija, nisam razumio, počeli su igrati tek poslije 1-0 za Engleze, nakon ispravno dosuđenog penala. U igri ni jedni ni drugi nisu ostavili neki utisak, jedino je bilo opasno kod prekida. Puno  prekida i sve tako do kraja. 
 
U produžecima malo bolja igra, vjerovatno zbog malo bolje Kolumbije koja sa ulaskom novih igrača i poslije neočekivanog izjednačenja psihološki izgleda bolje. Obje ekipe su imale po jednu priliku, ponovo poslije prekida  ali ništa.
 
Penali i prolaz Engleske u četvrtfinale. Prosječna ekipa ide dalje, a Kolumbija, po meni, totalno fulila utakmicu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije