Jorgensen je treći fudbaler na Svjetskom prvenstvu kojem prijete smrću

Radiosarajevo.ba
Jorgensen je treći fudbaler na Svjetskom prvenstvu kojem prijete smrću
Foto: EPA / Jorgensen i Subašić
Nakon reprezentativaca Kolumbije i Švedske, Carlosa Sancheza i Jimmyja Durmaza, još jedan igrač zbog fudbala je dobio prijetnje smrću, a riječ je o Dancu - Nicolaiju Jorgensenu.

Danski fudbalski savez potvrdio je ovu vijesti, a prijetnje su došle nakon što je Jorgensen promašio jedanaesterac protiv Hrvatske, prenosi Reuters.

Tri fudbalera propustila su realizirati jedanaesterce protiv Hrvatske, Subašić je branio fantastično, a posljednji jedanaesterac odbranio je upravo Jorgensenu. Na kraju je Ivan Rakitić pogodio mrežu za veliko slavlje Hrvata.

"Stanite. Naše društvo se nikada ne smije navići na ove prijetnje smrću, kako fudbalskim zvijezdama, tako i političarima ili bilo kome drugom. Ovo je potpuno neprihvatljivo i nepristojno. Slučaj smo prijavili policiji i nadamo se kako će se okončati ovo ludilo", poručili su iz Danskog fudbalskog saveza na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije