Švedska uz dosta sreće ide dalje, Švicarska se vraća kući s Mundijala

Radiosarajevo.ba
Švedska uz dosta sreće ide dalje, Švicarska se vraća kući s Mundijala
Foto: Twitter / Detalj sa utakmice Švedska - Švicarska
Nogometne reprezentacije Švicarske i Švedske odigrale su susret osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a slavili su igrači Švedske te se plasirali u četvrtfinale Mundijala.

Šveđani su bili blizu vodećem pogotku već u 8. minuti kada su s male udaljenosti uzastopce zaprijetili Berg i Ekdal, ali lopta je na kraju završila u gol-autu.

U 12. minuti prva bolja prilika i na suprotnoj strani. Shaqiri je uputio dugu loptu prmea Dzemailiju koji s desetak metara puca u ruke Olsenu.

Prva bolja prilika uslijedila je tek u 28. minuti kada je Sommer vrhunskom intervencijom spasio Švicarce! Marcus Berg ponovno je bio u glavnoj ulozi, ali niti ovoga puta nije uspio nadmudriti švicarskog čuvara mreže. U idućem napadu Lustig je napravio prekršaj za žuti karton zbog kojeg neće moći zaigrati u četvrtfinalu.

Granit Xhaka skoro je doveo u vodstvo svoju ekipu u 33. minuti, no njegov silovit udarac završio je malo iznad prečke. Ubrzo je dalekometnim udarcem pokušao i Dzemaili , također iznad gola, a odmah potom Šveđani su odgovorili pokušajima Forsberga i Ekdala , ali bez preciznosti. Na odmor se tako otišli početnim rezultatom 0:0, pri čemu su obje ekipe imale sedam udaraca po golu, a Švicarci su prednjačili u posjedu lopte 65% - 35%.

U nastavku prvi prijete Šveđani, a akciju je započeo - Skomina! Slovenski sudac praktično je odigrao dupli pas s Forsbergom, a on ubacio u kazneni prostor u kojem novi veliki promašaj bilježi Ola Toivonen

I Andersson je izgubio igrača za potencijalno četvrtfinale kada je kapetan Behrami drugi žuti karton na turniru u 60. minuti.

Nakon niza promašaja jedne i druge ekipe, Švedska se našla u vodstvu autogolom Akanjija u 66. minuti! Toivonen je silovito tukao s oko 20 metara, a Akanji je podmetnuo nogu i tako promjerio smjer lopte, prevarivši nepogrešivog Sommera.

Vladimir Petković napravio je dvostruku promjenu u 73. minuti. Zubera i Dzemailija zamijenili su Embolo i Seferović.

Do kraja meča, nogometaši Švicarske stvorili su nekoliko poluprilika ali rezultat se nije mijenjao, tako da su nogometaši Švedske otišli dalje na Mundijalu u Rusiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije