Grci sumnjaju da je ubica jedan od vođa BBB-a. Imaju listu najopasnijih huligana

0
Radiosarajevo.ba
Grci sumnjaju da je ubica jedan od vođa BBB-a. Imaju listu najopasnijih huligana
Foto: Twitter / Michalis Katsouris

Policajci su tokom noći identificirali još pet hrvatskih huligana za koje se sumnja da su učestvovali u sukobu u Ateni, u kojem je život izgubio 29-godišnji Michalis Katsouris.

Petoricu navijača uočili su službenici osiguranja u pokrajini Thesprotiji na zapadu Grčke, u lučkom gradu Igoumenitsi, dok su se pripremali za ukrcaj na brod za Italiju, javlja ERT, prenosi Telegram.hr.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Trebaju se pojaviti pred sudom

Hrvati su uhapšenii te najprije dovedeni u zgradu Policijske uprave Thesprotije. Po završetku uviđaja, sva petorica Hrvata bit će posebnim transferom prebačena u Atinu, saznaje portal Newsbomb.gr. Riječ je o Hrvatima u dobi od 25, 41, 29, 25 i 31 godine.

Od svih uhapšenih uzet je DNA uzorak kako bi se pokušalo identificirati osobu odgovornu za ubistvo 29-godišnjaka u Atini. Svi navijači trebali bi se u srijedu, 9. augusta, pojaviti pred sudom, koji će odlučiti hoće li biti pušteni na slobodu, ili će im biti određen jednomjesečni pritvor.

Navijači nisu mogli konkretno opravdati razloge svog boravka u zemlji. Iako su naveli da su na odmoru, putovali su bez prtljage, što je policajcima bilo prilično sumnjivo.

Objavljeno šta su pisali navijači Dinama prije odlaska u Atinu: 'Nema borbe šakama, samo noževima'

Objavljeno šta su pisali navijači Dinama prije odlaska u Atinu: 'Nema borbe šakama, samo noževima'

‘Hrvatski huligani podsjećaju na naciste’

Grčki portal Newsit izvještava da privedeni navijači Dinama tvrdili kako su oni napadnuti kod AEK-ovog stadiona.

“Navijači ne mogu objasniti zašto su stigli pred OPAP Arenu naoružani palicama i oštrim noževima. Kamere su ih snimile. Hrvatski huligani tvrde da su došli u Grčku kako bi ‘psihološki podržali’ svoju momčad, iako su znali da je UEFA zabranila dolazak gostujućih navijača. Ispričali su kako su htjeli utakmicu gledati iz kafića u blizini stadiona. Naravno, niko nije mogao opisati scenu smrti, tvrde da ništa nisu čuli ni vidjeli”, piše Newsit.

“Na temelju informacija koje je dobila od hrvatske policije i Europola, grčka policija procjenjuje da je među hrvatskim navijačima četiri do pet vođa. Sastavili su ‘crvenu listu’ 40-ak najopasnijih huligana, među kojima je, vjeruju, Michalisov ubica”, piše Newsit.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije