Šta očekuje uhapšene huligane u Atini: Prijeti im čak i doživotni zatvor

0
Radiosarajevo.ba
Šta očekuje uhapšene huligane u Atini: Prijeti im čak i doživotni zatvor
Foto: Twitter / Michalis Katsouris, ubijeni navijač AEK-a

Epilog sukoba navijačkih grupa Dinamo Zagreba i AEK-a je smrt jednog mladića. Navijač AEK-a preminuo je nakon navijačkih nereda što je i potvrdila grčka policija.

Privedeno je 98 huligana, a od toga su 84 hrvatska državljanina, po jedan Austrijanac, Bosanac, Albanac, Nijemac i dva Grka.

Navijači Dinama stigli su u Atinu iako je UEFA-a zabranila gostujuće navijače na ovoj utakmici. 

Neredi u Gruziji: Narod se pobunio protiv "ruskog zakona", policija uzvratila pendrecima i suzavcem

Neredi u Gruziji: Narod se pobunio protiv "ruskog zakona", policija uzvratila pendrecima i suzavcem

"Nažalost, uprkos velikom trudu, posebno nakon ubistva Alkisa Kampanosa, još uvijek nismo uspjeli pobijediti navijačko nasilje", rekao je Ioannis Oikonomou, ministar zaštite građana.

Alkis Kampanos bio je navijač Arisa kojeg su nasmrt pretukli huligani PAOK-a. Nedavno je završeno suđenje dvanaestorici napadača. Sud je sedmorici odredio doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva iz nehaja, a petoricu je za saučešće kaznio na 20 godina zatvora.

Grčka je prošle godine povećala maksimalne kazne za učestvovanje u navijačkim incidentima sa šest mjeseci na pet godina zatvora. To je loša vijest za uhapšene Bad Blue Boyse koji bi se pred sudom trebali pojaviti u četvrtak.

Svi ili velika većina bit će zadržani mjesec dana u istražnom zatvoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije