Evo ko je navijač AEK-a koji je preminuo u huliganskom haosu: Napadnut nožem dok je pio kafu

1
Radiosarajevo.ba
Evo ko je navijač AEK-a koji je preminuo u huliganskom haosu: Napadnut nožem dok je pio kafu
Foto: Twitter / Michalis Katsouris

U atenskom kvartu Nea Philadelphia je oko 150 huligana izazvalo kaos, a kako pišu grčki mediji, tamo se našao Michalis Katsouris (29) koji je ispijao kavu. Zatekao se u kaosu i na kraju preminuo od posljedica ubodnih rana.

Bacalo se kamenje, koristile su se palice i baklje, a očito su se potezali i noževi. No, tamošnji Kathimerini dodaje da je tučnjava bila dogovorena od huligana iz obje zemlje.

Michalis je više puta uboden nožem, a probijena mu je arterija na ruci te je u bolnici preminuo zbog od posljedica nekontroliranog krvarenja.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Navodno su ga huligani palicama udarali po glavi dok je krvario na podu. Nakon nekog vremena su ga odveli u bolnicu i obavijestili mu majku o tome da je teško povrijeđen, a tvrde da je doživjela i srčani udar nakon što je saznala da joj je sin preminuo. 

Ministar zaštite građana Yannis Oikonomou užurbano se vratio sa susreta s albanskim ministrom Taulandom Ballom, a podijelio je i otkaze sedmorici šefova koje smatra odgovornima za događaje. Pokrenuo je i internu istragu. Od navijača se i na službenim stranicama oprostio i grčki klub, pišu 24sata

[twitter]https://twitter.com/AEK_FC_OFFICIAL/status/1688839861451595776/photo/1[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije