Oglasio se vlasnik kombija kojeg su iznajmili huligani Dinama: 'Izvarali su me'

0
Radiosarajevo.ba
Oglasio se vlasnik kombija kojeg su iznajmili huligani Dinama: 'Izvarali su me'
Foto: Printscreen / Twitter / Tučnjava navijača AEK-a i Dinama

U tuči huligana Dinamo Zagreba i AEK-a iz Grčke u Ateni, više osoba je povrijeđeno, a jedan navijač grčkog kluba je smrtno stradao. 

Jutarnji list je stupio u kontakt s vlasnikom kombija koji je prevozio huligane iz Zagreba, te je on rekao: "U šoku sam, vi ste već treći novinar koji zove, a zvali su me i novinari iz Grčke. Iznajmio sam kombi, došla su dvojica muškaraca koji su se javili na oglas i rekli da idu u Drač u Albaniju.

Napravili smo ugovor i nisam imao pojma o tome da idu u Grčku dok mi nisu poslali fotografije kombija iz grčkih medija. Izvarali su me. Policiji ću, ako mi se obrati, dati sve podatke, iako vjerujem da ih oni već imaju. Sad mi je prva briga kako vratiti vozilo", rekao je vlasnik firme koja je iznajmila kombi.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Grčka policija u međuvremenu je pretražila i maknula vozila s kojima su Dinamovi navijači stigli u Atinu.

Ukupno 20 vozila i četiri kombija bila su parkirana u blizini benzinske stanice, a od tamo se poveća grupa, od 100 do 120 osoba, zaputila prema stanici podzemne željeznice.

Uklanjanje vozila s hrvatskim tablicama započelo je u ranu zoru, a potrajalo je sve do podne.

Nikome nije posve jasno kako se tolika grupa uspjela dokopati Atene, a da ih niti na jednom mjestu nisu zaustavile policijske snage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije