Gradski derbi na Koševu: Sarajevo i Željezničar drugi put pred praznim tribinama

0
Radiosarajevo.ba
Gradski derbi na Koševu: Sarajevo i Željezničar drugi put pred praznim tribinama

Danas se na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igra zaostala utakmica 9. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Željezničara. Meč dvije vodeće ekipe na tabeli, 141. sarajevski derbi, odigrat će se u neobičnim uslovima – pred praznim tribinama.

Zanimljivo da je sarajevski derbi već jednom odigran u takvom ambijentu, prije 10 godina, kada je Sarajevo kažnjeno zabranom prisustva gledalaca zbog navijačkih nereda u Širokom brijegu.

Oba kluba s jakim adutima ulaze u derbi: Sarajevo je u seriji od osam uzastopnih pobjeda, dok Željezničar briljira u gostima, gdje su "Plavi" u 5 utakmica zabilježili četiri pobjede i jedan remi.

Sarajevo je trenutno lider sa četiri boda prednosti i eventualnom pobjedom bi steklo veliku prednost u pohodu na odbranu dvostruke titule prvaka BiH.

"Ovaj derbi je specifičan jer neće biti publike. No, igrači su maksimalno motivisani, zna se šta znači ova utakmica. U dobroj smo formi, igrači imaju samopouzdanja, spremit ćemo se za tu utakmicu i odigrati najbolje što možemo tih 90 minuta", kazao je Vinko Marinović, trener Sarajeva.

U taboru Željezničara žale se na zgusnut raspored, ali…

"Kvalitet često ne mora doći do izražaja u derbijima, ni forma se ne mora uopšte pokazati kao odlučujući faktor. Puno je nekakvih drugih faktora koji ulaze u obzir i ti faktori poremete ove logične faktore", istakao je Amar Osim, trener Željezničara.

Kladionica Mozzart je postavila i kvaote za sutrašnji veliki derbi između Sarajeva i Željezničara. Favorit je aktuelni lider i šampion BiH pa se je kvota na pobjedu tima s Koševa 2.35.

Pobjeda Željezničara je primaljiva i iznosi 3.10, dok na uloženih 10 maraka na remi možete dobiti 30 maraka.

Ostatak ponude na ovaj meč možete pogledati na linku OVDJE.

Željezničar i Sarajevo odigrali su do sada 140 utakmica. Željezničar je ostvario 45 pobjeda, 53 puta bilo je neriješeno dok je Sarajevo slavilo na 42 utakmice. Gol razlika je na strani "Plavih" - 174:168.

Utakmica između Sarajeva i Željezničara igra se u srijedu s početkom od 18:30 sati uz direktan prenos na Areni Sport. Glavni sudija je Irfan Peljto, a pomoćnici su Davor Beljo i Amer Macić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije