Sarajevo na Koševu nastavilo šampionski ples: Deklasirana i Mladost

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo na Koševu nastavilo šampionski ples: Deklasirana i Mladost
Foto: Dž. K. / A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo deklasiralo Mladost na Koševu

Nogometaši Sarajeva nastavili su šampionski ples na Koševu i večeras na svom stadionu deklasiralo Mladost, u susretu 13. kola m:tel Premijer lige BiH.

Šampion Bosne i Hercegovina na stadionu "Asim Ferhatović Hase" sa 5:1 nadigrao je tim koji im je u prvom dijelu prvenstva 8. augusta "otkinuo" jedan bod (2:2 bio rezultat u Doboju koid Kaknja, op.a.).

Puleni Vinka Marinovića posao su završili već u prvom poluvremenu kada su vodili 3:0.

Ovo je bila osma uzastopna pobjeda Sarajeva u Premijer ligi BiH, a deseta ako računamo i dva susreta Kupa BiH (Radnički 4:0, Krupa 3:0).

Prvo poluvrijeme

Na prvi gol tima s Koševa čekala su se 22 minuta. Lijepa akcija bordo tima. Lopta je stigla do Tatara na desnu stranu, on je sjajno centrirao na drugu stativu, gdje je Velkoski majstorski glavom pogadio mrežu Mladosti za 1:0.

U 28. minuti je već bilo 2:0 za šampione BiH. Prvo se okliznuo Alić, lopta je došla do Handžića, a nakon njegovog udarca odbija se od Mahmića i lopta završava u mreži.

Do kraja prvog dijela Sarajevo je postiglo još jedan gol. Strijelac je opet bio - Handžić.

Odbrana Mladosti kod trećeg gola nije najbolje reagirala. Lopta se odbijala pred golom Mladosti, odbrana je loše reagirala, a na kraju Handžić pogađa za 3:0.

Sarajevo deklasiralo Mladost na Koševu - undefined

Foto: Dž. K. / A. K. /Radiosarajevo.ba: Sarajevo deklasiralo Mladost na Koševu

Drugo poluvrijeme

U drugom dijelu, tim s Koševa je nastavio u sjajnom ritmu. Na četvrti gol se u nastavku čekalo svega devet minuta.

U prodoru je bio Oremuš, onda se lopta odbila do Rahmanovića, koji snažnim udarcem trese mrežu gostiju. Na semaforu je u 54. minuti pisalo 4:0.

Nakon toga, Bordo tim je malo usporio, što su gosti iz Doboja kod kaknja iskoristili i uspjeli se spasiti katastrofe.

U 70. minuti lijepo je prošao Nedim Hadžić i oonda preciznim udarcem iskosa s desne strane pogodio daljnji ugao gola Kovačevića za počasni gol.

Peti gol postigao je Mustedanagić iz slobodnjaka, u 90. minuti.

S nova tri boda, Sarajevo je povećalo prednost na vrhu tabele i ona sada u odnosu na drugoplasirani Željezničar ponovo iznosi sedam bodova. Plavi s Grbavice imaju susret manje.

Već u srijedu je vječiti derbi na Koševu. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije