Na današnji dan rođena je bordo ljubav: Sretan rođendan, FK Sarajevo!

1
Radiosarajevo.ba
Na današnji dan rođena je bordo ljubav: Sretan rođendan, FK Sarajevo!

Fudbalski klub Sarajevo osnovan je na današnji dan, 24. oktobra 1946. godine. Decenije uspješnog rada, velikih rezultatskih podviga, nekoliko šampionskih titula, bezbroj velikih igračkih imena stasalih na Koševu...

U jednom tekstu teško je pobrojati sve ono lijepo što se za ime ovog velikog kluba može vezati.

Sarajevo je istinski gigant bosanskohercegovačkog fudbala, klub koji je našoj zemlji podario Asima Ferhatovića, Safeta Sušića, Vahidina i Husrefa Musemića...

Bivši dvostruki prvak Jugoslavije, bivši prvak Bosne i Hercegovine, višestruki osvajač nacionalnog Kupa...

horde_zla_derbi_navijanje_prtscr.jpg - undefinedScreenshot

Jedan od rijetkih bh. sportskih kolektiva poznat i priznat i van granica naše zemlje. Klub za koji su živjele i žive generacije navijača u gradu Sarajevu i izvan njega.

Možda će neki reći da se ništa u domaćem sportu ne može porediti s nekim starim, dobrim ili boljim vremenima, ali i danas je Bordo tim jedan od najboljih u državi. Navijači su (najčešće) strpljivi jer oni Sarajevo vole bez obzira na sve, ali opet, titula, pehara i priznanja - nikad dosta.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba članovima FK Sarajevo i svima kojima je bordo boja u srcu, želi sretan 74. rođendan kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije