FK Sarajevo uoči meča s Atalantom: Musemić traži oprez i poziva navijače

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo uoči meča s Atalantom: Musemić traži oprez i poziva navijače

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana je konferencija za medije uoči revanš susreta drugog pretkola Europske lige protiv Atalante iz Bergama, koja se u četvrtak od 20.15 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Medijima su se obratili trener Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski. 

"Atalanta je favorit i dalje, imamo pravo da se nadamo. Utakmica u kojoj mojoj ekipi neće faliti motivacije, utakmica gdje će kolektiv presuditi. Mi smo ekipa koja može svima dati pogodak i to smo pokazali, a pitanje je koliko možemo zaustaviti protivnika kada izgubimo loptu.  Igrači moraju znati u svakom trenutku znati šta rade da nas publika ne bi ponijela. Grešaka će biti, ali je važno da ih pravimo što manje. Posebno u zoni oko gola", kazao je Musemić, koji je pozvao navijače da dođu u što većem broju i daju podršku ekipi. 

Novinare je zanimala koncepcija igre u revanšu.  

"Igrat ćemo malo opreznije. Prema našim informacijama oni će izvršiti dvije izmjene. Njihova tri igrača u špicu su kvalitetni igrači i mogu zabiti gol svakoj ekipi na svijetu. Moramo njih zaustaviti i praviti što manje grešaka u zoni u kojoj su opasni. Potrebna je jedna mirnoća i koncentracija. Važno je kada izgubimo loptu, da je što brže vratimo u naš posjed", dodao je Musemić, koji je naglasio da je važno ne primiti gol, jer rezultat od 0:0 i 1:1 Sarajevo vodi u treće pretkolo, s obzuirom na dva postignuta gola u Reggio Emiliji u prvom meču. 

Velkoski je podvukao da vjeruje u ekipu koju će sutra predvoditi na terenu. 

"Rekao sam i prije utakmice u Italiji da imamo neki kvalitet. Pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga. Sutrašnju utakmicu ćemo isto pokazati da smo ekipa za velike stvari. Neće biti nimalo lako, a mi smo spremni, motiva neće nedostajati. Jedva čekamo sutrašnju utakmicu", dodao je kapiten Bordo tima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije