Mirsad Fazlagić otkrio kako Sarajevo treba igrati protiv Atalante da prođe dalje

A. S.
Mirsad Fazlagić otkrio kako Sarajevo treba igrati protiv Atalante da prođe dalje
Foto: Twitter / Mirsad Fazlagić

Nogometaši Sarajeva u četvrtak od 20.15 sati kreću u lov na plasman u treće pretkolo Europske lige. Protivnik je jedan od najatraktivnijih rivala koji se mogao dobiti u ovoj fazi takmičenja – Atalanta iz Bergama.  

Tim s Koševa je u prvom meču u Reggio Emiliji ostvario fantastičan rezultat odigravši 2:2. Uzvrat na Koševu daje nadu pulenima Husrefa Musemića da mogu izboriti povoljan rezultat i ostvariti plasman u treće pretkolo.

Jedan od onih koji je optimista je Mirsad Fazlagić, proslavljeni nogometaš tima s Koševa i trener, dobitnik Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva.

„Sarajevo je napravilo izvanredan rezultat u prvom meču u Italiji. Ekipa Atalanta je nastupila u promjenjivom sastavu, ali to ne umanjuje vrijednost rezultata iz prvog susreta koji je odličan. Italijani imaju bolji tim od Sarajeva, ali, ipak, očekujem da će Bordo tim u četvrtak izboriti rezultat koji će ih odvesti u treće pretkolo. Odgovaraju im dva rezultata s remijem i smatram da to mogu ostvariti“, naglasio je Fazlagić za Radiosarajevo.ba.

Velikani_sarajeva.jpg - undefined

Velikani Sarajeva na zajedničkom druženju: Kapetanović, Prljača, Jesenković, Fazlagić i Hadžibegić 

Kada smo telefonski razgovarali kazao nam je da je na popodnenoj kafi u društvu legendi tima s Koševa, Fahrudina Prljače, Seada Kapetanovića, Faruka Hadžibegića, Mirze Kapetanovića...

„Može se svašta dogoditi na Koševu. Sarajevo je prije odlasku u Italiji bili prežaljeno. Znamo da je i u meču protiv Bešiktaša u Istanbulu bilo 2:2 u prvom meču, a da je Sarajevo u revanšu doživjelo katastrofu (0:5, op. a.). Sada se nadam drugačijem scenariju“, dodao je Fazlagić.

Bivši as tima s Koševa i jedan od najboljih naših nekadašnjih nogometaša priznao je da nije gledao prvi meču iz Reggio Emilije.

„Gledao sam Željezničar, jer nisam znao da ima direktan prijenos utakmice iz Italije. No, u nedjelju sam gledao Sarajevo protiv Mladosti na Koševu, Posebno bi se dopalo što sarajevo ima mlađe igrače. Problem je što smo mi nestrpljivi, što svi želimo za mjesec dana osvojiti sve titule. Treba dati šansu mladima i ne žuriti. A to će se u budućnosti pokazati kao odličan potez. Uostalom, ovih 2:2 iz Italije su potvrda tome. U meču sa Atalantom, treba biti samo strpljiv i tražiti šansu. Ne treba žuriti, jer će biti prilika za postizanje golova kao što se dogodilo u drugom poluvremenu duela u Reggio Emiliji kada je Bordo tim napravio čudo“, kazao je Fazlagić za naš portal.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije