Iličić jedini koji nedostaje, u Sarajevo dolazi oko 200 navijača iz Bergama

Radiosarajevo.ba
Iličić jedini koji nedostaje, u Sarajevo dolazi oko 200 navijača iz Bergama
Foto: EPA / Musemić i Gasperini

Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak će na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostiti Atalantu iz Bergama u revanš susretu drugog pretkola Europske lige.

Bordo tim je u prvom susretu koji se igrao u Reggio Emiliji na stadionu Mapei ostvario fantastičan rezultat. Nakon 0:2 na poluvremenu ekipa Husrefa Musemića uspjela je postići dva gola za pet minuta (67, 72) i doći do velikog remija u Italiji.

Atalanta u Sarajevo dolazi u najjačem sastavu, a Gian Piero Gasperiniju nedostajat će samo Josip Iličić. Priliku od prve minute u revanš susretu dobit će Duvan Zapata, Kolumbijac koji je u Bergamo stigao iz Sampdorije nakon što je u najvećoj luci Italije pružao fantastične partije prošle sezone.

Prema najavama medija u Italiji Atalanta bi trebala početi utakmicu u sastavu Berisha, Toloi, Mancini, Masiello, Hateboer, De Roon, Pessina, Gosens, Barrow, Zapata i Gomez.

Atalanta će kao i u prvom susretu igrati u formaciji 3-4-3, a jedina prmjena u sastavu trebala bi biti u napadu. Tako će od prve minute umjesto D'Alessandra igrati fantastični Kolumbijac Zapata. Zapata nije bio potpuno spreman, ali će se naći među putnicima za prijestolnicu Bosne i Hercegovine i vjerovatno početi od prve minute, što dovoljno govori koliko su Talijani ozbiljo shvatili revanš susret na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Klub iz Bergama zatražio je 2000 ulaznica za utakmicu na stadionu Asim Ferhatović Hase, ali će prema najavama koje dolaze iz Italije u Sarajevo doputovati između 200 i 300 navijača Atalante.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije