Bivši fudbaler Željezničara i legenda HNL-a ima novi klub sa 45 godina

Radiosarajevo.ba
Bivši fudbaler Željezničara i legenda HNL-a ima novi klub sa 45 godina
Foto: NK Varteks / Veldin Karić

Bivši fudbaler Željezničara, Veldin Karić, u 45. godini potpisao je novi ugovor. Karić se vraća u redove Varteksa iz Varaždina u kojem je odigrao najbolje utakmice u svojoj karijeri.

Karijeru je počeo u Željezničaru još 1992. godine. Prije nego se skrasio u Varteksu, igrao je za Vojvodinu, Marsoniju, Torino i Lugano. Nakon Dinama je igrao za Inter i ponovno Marsoniju, pa nekoliko niželigaških klubova.

Karić je za Varteks igrao od 1997. do 2004. godine, a fantastične igre u dresu Krojača iz Varaždina donijele su mu i transfer u redove zagrebačkog Dinama.

Karić je prve profesionalne minute upisao u dresu Željezničara u koji je došao iz redove Poleta iz Bosanskog Broda. Za Željezničar je potpisao u godinama kada je počela opsada Sarajeva, a četnici su ga uhapsili i odveli na Pale. 

Karić je nekoliko puta istaknuo kako mu je život spasio bivši trener Željezničara Nenad Starovlah, ali je zbog toga morao obući dres Vojvodine. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije