Evo koliko će novca NSBiH dobiti za utakmicu: 'Prodali smo se Rusima za bijednu cifru'

11
A. Sokolović
Evo koliko će novca NSBiH dobiti za utakmicu: 'Prodali smo se Rusima za bijednu cifru'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Reprezentacija BiH

Nogometni savez BiH će za utakmicu sa Rusijom dobiti mizernih 210.000 eura (420.000 KM), potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba od izvora iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

"Prodali smo se Rusima za bijednu cifru", dodaje naš izvor iz NSBiH, koji je kazao da je nakon jučerašnje odluke Komiteta za hitnost da prihvati odluku da protiv Rusije, 19. novembra u Sankt Peterburgu odigraju Zmajevi prijateljski susret nastao pravi "zemljotres".

Podsjetimo, za utakmicu sa Rusijom glasali su Vico Zeljković, Ivan Beus, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa, dok je jedini protiv bio Irfan Durić, potpredsjednik NSBiH, o čemu je već pisao naš portal.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Irfan Durić o meču sa Rusijom: Ovo nam nije trebalo, mudrije je 15 glava, nego pet

Irfan Durić o meču sa Rusijom: Ovo nam nije trebalo, mudrije je 15 glava, nego pet

"Preko noći nastao je muk. Raskol je veliki - jedni su uz predsjednika Zeljkovića, drugi su opet razočarani njegovim potezima. Mnogi sumnjaju da je sve djelo Milorada Dodika, koji je u rodbinskim vezama sa predsjednikom NSBiH. Drugi opet spominju da u svemu prste ima i Dragan Čović, jer ne mogu da vjeruju da je Mostarac Ivan Beus digao ruku za odigravanje utakmice sa agresorom", dodao je naš izvor.

Vico Zeljković
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Vico Zeljković

Mnogi u NSBiH slave Irfana Durića. Kažu da je iz svega izašao čista obraza. Izvršni odbor Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo sazvao je za ponedjeljak vanrednu sjednicu nakon što je predstavnik ovog tijela u Nogometnom savezu BiH Fuad Čolpa glasao za odigravanje prijateljske utakmice protiv Rusije.

"Kakva smo mi bijeda - 420.000 maraka bi ostalo, ali i da je pet miliona maraka, zašto nam to treba!? Mogli su Rusi izabrati nekoga drugog za odigravanje prijateljske utakmice. Zašto su nas zvali? Zato što neće niko da igra. Niko nije lud kao mi", dodaje izvor iz NSBiH.

Zanimalo nas je da li je neko dobio prijetnje od članova Komiteta za hitnost NSBiH.

"Nije niko. Da li su bili pod uticajem pojedinaca, vrlo moguće. Gotovo sigurno", dodao je on.

Irfan Durić
Foto: NSBiH: Irfan Durić

Na pitanje da li je Irfan Durić bio pod pritiskom nakon odluke da glasa protiv odigravanja utakmice sa Rusijom, naš izvor je kazao:

"Koliko znam - nije. Niko ga nakon odluke da glasa protiv nije nazvao. Niko ni od petorke koja je glasala za odigravanje utakmice. Irfanu treba čestitati".

Miralem Pjanić
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Miralem Pjanić

Igrači su rekli svoje. Dvojica najboljih Edin Džeko i Miralem Pjanić su kategorični. Poslali su i poruku - NE.

Portal Radiosarajevo.ba sinoć je kontaktirao i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Željko Komšić za Radiosarajevo.ba: "Ta utakmica neće biti odigrana'

Željko Komšić za Radiosarajevo.ba: "Ta utakmica neće biti odigrana'

Želji smo čuti i njegov komentar na sramotnu i skandaloznu odluku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, da prihvati odigravanje utakmice sa agresorskom Rusijom.

"Ta utakmica neće biti odigrana", poručio je kratko i jasno Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, za portal Radiosarajevo.ba.

/ Anketa

Da li nogometna reprezentacija BiH treba odigrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije