Ekskluzivno: Vico Zeljković, zbog povezanosti sa Dodikom, nije dobio vizu za SAD

11
A. S.
Ekskluzivno: Vico Zeljković, zbog povezanosti sa Dodikom, nije dobio vizu za SAD
Foto: Mondo.ba / Vico Zeljković je sestrić Milorada Dodika

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković nije dobio vizu iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini za Ameriku, ekskluzivno saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Kao što je poznato, nogometna reprezentacija BIH 18. decembra igra prijateljsku utakmice protiv SAD u Los Angelesu, a predsjednik NSBiH imao je želju da sa bh. delegacijom putuje u Ameriku, no to mu nije dozvoljeno, jer nije dobio vizu za SAD.

"Osim njega, vizu za Ameriku nije dobio ni njegov savjetnik Marko Miličić", dodaje izvor portala Radiosarajevo.ba.

Pas Zigi koji je tražio ljude pod ruševinama u Turskoj se priključuje potrazi za nestalom Dankom (2)

Pas Zigi koji je tražio ljude pod ruševinama u Turskoj se priključuje potrazi za nestalom Dankom (2)

Vico Zeljković je sestrić Milorada Dodika, i američku vizu predsjednik NSBiH nije dobio, najvjerovatnije, zbog činjenice da se član Predsjedništva BiH od 2017. godine nalazi pod američkim sankcijama.

"U odbijenici nije navedeno zbog čega Zeljković i Miličić nisu dobili vize za SAD. Ambasada SAD u BiH ne mora ni navesti koji je razlog", dodao je izvor našeg portala.

Podsjetimo, na zvaničnoj internet stranici američkog Ministarstva finansija još 2017. potvrđeno je da Miloradu Dodiku uvedene sankcije.

Dodikovo ime izlistano je na zvaničnoj internet stranici Ureda za kontrolu imovine stranaca (Office of Foreign Assets Control - OFAC) u dijelu gdje su navedene osobe kojima su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije.

Zeljković i Miličić u društvu legendarnog Dejana Savičevića - undefined

Foto: NSBiH: Zeljković i Miličić u društvu legendarnog Dejana Savičevića

OFAC izdaje listu osoba i organizacija koje predstavljaju prijetnju i kojima se zabranjuje ulaz i poslovanje na američkoj teritoriji.

Sankcije podrazumijevaju zabranu putovanja u SAD, zamrzavanje imovine u SAD-u, ali i zamrzavanje imovine u svim zemljama koje se pridruže sankcijama.

Otežavajuća okolnost za Vicu Zeljkovića i njegovog savjetnika može biti i činjenica da je posljednjih sedmica novinar i bloger Slobodan Vasković odjavio seriju kompromitirajućih tekstova upravo o predsjedniku NSBiH.

Vasković je na svom portalu nastavio priču o Vici Zeljkoviću. On je napisao ko Zeljkovića snadbijeva opijatima, te kako je aktuelni predsjednik bh. "kuće nogometa" drogirao i teško zloupotrebljavao mlade djevojke.

Vasković je ranije istakao da postoji krivica predsjednika Nogometnog saveza BiH Vice Zeljkovića, te da Milorad Dodik, Vico Zeljković i Nenad Stevandić navodno nude Branislavu Zeljkoviću čak 50 miliona maraka da prihvati kompletnu krivicu za najnoviju aferu Kiseonik na sebe.

Kompletnu objavu Slobodana Vaskovića pročitajte na njegovom blogu.

U svakom slučaju, nogometna delegacija BiH će narednih dana otputovati u Ameriku, ali bez predsjednika Zeljkovića i njegovog savjetnika.

Naglasimo da se predsjednik NSBiH se još nije oglasio kako i zbog čega nije dobio vizu za Ameriku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije