Dodik prkosi Amerikancima: J*** mi se za sankcije

21
Radiosarajevo.ba
Dodik prkosi Amerikancima: J*** mi se za sankcije
Foto: N1 / Dodik prkosi Amerikancima: J*** mi se za sankcije

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, danas je na konferenciji za medije održanoj u Banja Luci pokazao stenogram jučerašnjeg razgovora sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, zaduženim za zapadni Balkan, Gabrielom Escobarom.

On je još jučer na također još jednoj press konferenciji za medije spomenuo šta mu je rekao navodeći da taj odgovor nije za javnost, ali ga je danas ipak otkrio, javlja portal N1.

Dodik je tako pročitao sa stenograma da mu je Escobar rekao: "Moram ti reći da su nove sankcije prema Balkanu predviđene ne samo za one koji politički opstruišu napredak već i za one koji imaju koristi od toga".

Šaćir Filandra: "Trojka" – između Svoje vlasti i Naše države

Šaćir Filandra: "Trojka" – između Svoje vlasti i Naše države

Zatim je Dodik naveo da ne može javno reći šta mu je odgovorio jer ne želi "javno koristiti tu riječ" pa je pokazao šta piše na stenogramu.

“J*** mi se za sankcije. To sam prošao već. Ako hoćeš sa mnom razgovarati nemoj mi prijetiti”, piše na stenogramu.

Lider SNSD-a je naglasio da učešće predstavnika RS na nekim sastancima u Sarajevu apsolutno ne znači deblokadu, prenosi portal atv.bl.

"Jasno je rečeno da odlučivanja na nivou Predsjedništva, Savjeta ministara i parlamenta BiH neće biti sve dok se ta odluka ne povuče", poručio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije