Dodik ponovo prijeti: "Ne plašim se sankcija, već sam pod američkim"

2
Radiosarajevo.ba
Dodik ponovo prijeti: "Ne plašim se sankcija, već sam pod američkim"
Print Screen / Milorad Dodik

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine u četvrtak je razgovarao s Gabrielom Escobarom, specijalnim izaslanikom američkog predsjednika Joea Bidena za Zapadni Balkan.

Nakon sastanka, Američka ambasada u Bosni i Hercegovini saopćila je kako je Escobar prenio Dodiku jasan stav Sjedinjenih Američkih Država koji glasi: 

"Prijetnje otcjepljenjem i reformski korak unazad u državnim institutcijama su antidejtonske i građanima RS-a nude ništa drugo osim izolacije i ekonomskog očaja.".

Naida Hota-Muminović: Ovo nije štrajk upozorenja, Sivro je prijavljen policiji

Naida Hota-Muminović: Ovo nije štrajk upozorenja, Sivro je prijavljen policiji

Na konferenciji za novinare, Dodik je iz Istočnog Sarajeva poručio da se na sastanku razgovaralo i o pitanju otcjepljenja, te da je bilo teških riječi. U izjavi za entitetski javni servis RTRS rekao je: "Ne plašim se sankcija, već sam pod američkim", prenosi ovaj medij.

Također, Dodik je rekao da je "prošlo vrijeme u kojem će Republika Srpska da trpi intervencionizam međunarodne zajednice, koji je po pravilu bio uperen protiv Srpske i Dejtonskog sporazuma".

Podsjetimo, Milorad Dodik razgovarao je i sa predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, od koje je tražio kandidatski status i ublažavanje 14 europskih zahtjeva

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije