Escobar kazao Dodiku: Prijetnje otcjepljenjem samo će donijeti izolaciju i očaj u RS

9
Radiosarajevo.ba
Escobar kazao Dodiku: Prijetnje otcjepljenjem samo će donijeti izolaciju i očaj u RS
Foto: Radiosarajevo.ba / Dodik i Escobar

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas je razgovarao s Gabrielom Escobarom, specijalnim izaslanikom američkog predsjednika Joea Bidena za Zapadni Balkan.

Kako javlja Američka ambasada u našoj zemlji, Escobar je prenio Dodiku jasan stav Sjedinjenih Američkih Država:

"Prijetnje otcjepljenjem i reformski korak unazad u državnim institutcijama su antidejtonske i građanima RS-a nude ništa drugo osim izolacije i ekonomskog očaja."

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

On mu je prenio stav Sjedinjenih Američkih Država da su prijetnje otcjepljenjem i vraćanje reformi na institucije na državnom nivou antidejtonske i da građanima RS-a ne nude ništa osim izolacije i ekonomskog očaja.

Escobar je u razgovoru istaknuo snažnu predanost SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine "kao jedne zemlje u kojoj i entiteti RS i Federacija BiH i Brčko distrikt vieš napreduju i sigurniji su kada se njihovi lideri bore protiv korupcije, jačaju integritet, pravičnost izbora u BiH i kreću naprijed s reformama koje će omogućiti ekonomski oporavak".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije