Komšić: Dodikove najave otcjepljenja vrijeđaju inteligenciju

2
Radiosarajevo.ba
Komšić: Dodikove najave otcjepljenja vrijeđaju inteligenciju
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić/Arhiva

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić osvrnuo se na navode Milorada Dodika o otcjepljenju manjeg bh entiteta, koje je Dodik uputio iz Beograda.

"Koliko su Dodikove priče o otcjepljenju smislene dovoljno govori činjenica da je po donošenju izmjena Krivičnog zakona koje se tiču zabrane negiranja genocida, obećao otcjepljenje manjeg bh entiteta već sljedeće sedmice, pa nije ni pokušao nego kao što vidite obmanuo javnost.

Sada opet priča bajke o otcjepljenju ukoliko se pojavi novi Trump, što je zaista nevjerovatna imaginacija.

Pozivam ga da sačuva dostojanstvo onih koji su ga birali i da im prestane vrijeđati inteligenciju, jer za mene su to isto i jednako građani Bosne i Hercegovine kao i drugi", rekao je Komšić.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je na tribini "Inckov zakon - kraj Srpske ili raspad BiH", koja se održava danas u Beogradu, između ostalog kazao da bi RS trebala proglasiti nezavisnost "ako se pojavi neki novi Trump".

"Ako se pojavi novi Trump, treba proglasiti nezavisnost Republike Srpske", kazao je Dodik.

Poručio je "da se Atif Dudaković šeta slobodno, a general Milomir Savčić treba da leži u pritvoru samo zato što je rekao da ne prihvata nametnute istine".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije