Dodikov Kabinet tvrdi: Sjednica Predsjedništva BiH nije održana

6
Radiosarajevo.ba
Dodikov Kabinet tvrdi: Sjednica Predsjedništva BiH nije održana
Foto: EPA-EFE / Milorad Dodik

Iz Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika "oštro su demantovali" informaciju da je održana telefonska sjednica ovog tijela, ističući da je to "još jedna laž očigledno plasirana s ciljem pokušaja razbijanja srpskog jedinstva u RS", prenosi ATV.

Iz Dodikovog Kabineta rekli su Srni da za imenovanje članova Upravnog odbora Centralne banke BiH, što je bilo predviđeno dnevnim redom telefonske sjednice, mora postojati saglasnost sva tri člana Predsjedništva, odnosno moraju biti svi 'za'.

Nadalje ističu da je "apsolutno svima jasno da ni te saglasnosti nije bilo, jer je srpski član protiv produženja njihovog mandata, tako da od danas Upravni odbor Centralne banke BiH ne postoji".

Tvrde da je laž o navodnom održavanju sjednice i navodnom učešću srpskog člana Predsjedništva u njenom radu plasirana u sarajevske medije iz zgrade Predsjedništva BiH.

"Na njihovu žalost, tim dezinformacijama sigurno neće doprinijeti razbijanju srpskog jedinstva, naprotiv, samo će ga učvrstiti", poručili su Dodikovog Kabineta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije