Izetbegović: Dodik je prešao mjeru, napravit ćemo normalnu BiH

20
Radiosarajevo.ba
Izetbegović: Dodik je prešao mjeru, napravit ćemo normalnu BiH
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Polaganje cvijeća na Kovačima

U Sarajevu je danas položeno cvijeće te je proučena Fatiha na Šehidskom mezarju Kovači te mezarju Alije Izetbegovića povodom godišnjice rođenja prvog predsjednika Republike BiH - Alije Izetbegovića.

"Uvijek razmišljamo šta bi Alija rekao, šta ne bi, šta bi uradio i šta ne bi. Mi to pravimo, uvjeren sam da bi se tako radilo i da je rahmetli Alija živ. On je bio autoritet koji je narod pratio, bez pogovora. Ne znam da li moja generacija može uraditi neke stvari, a da narod ne posumnja. Za Aliju nisu nikada sumnjali.

Ali, mislim da se taj autoritet gradi i da je narod uvjeren da drugog puta nema. Mi moramo ovim putem ići i koji ovih dana proizvodi i stanje u koje jesmo. Mora se dobiti ova igra nerava, ne možemo dopustiti da se u BiH negira genocid, da se slave ratni zločinci, a moramo i smirivati", poručio je Izetbegović.

Polaganje cvijeća na Kovačima - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Polaganje cvijeća na Kovačima

Objasnio je da je to "otprilike bio i Alijin metod".

Na pitanje novinara da li će doći do sastanka predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i novog visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, Izetbegović je odgovorio da misli da hoće.

"Dodik krene sa takvim preteškim riječima, pa onda reterira. Mislim da će se u BiH kao nakon nekog velikog zemljotresa dešavati dešavati mali potresi i da ćemo mi ovdje napraviti normalnu zemlju. Ne znam hoće li u tome učestvovati Milorad Dodik, mislim da je prešao mjeru", rekao je Izetbegović.

Polaganje cvijeća na Kovačima - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Polaganje cvijeća na Kovačima

Kako je pojasnio, da se Dodik vrati na pozicije "od prije 10,15 godina i on bi biti jedan od onih koji će napraviti društvo u kojem omladina ne odlaze".

"To smo odavno mogli biti da nije bilo ovakve neodgovorne politike koja je dolazila od Dodika”, rekao je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije