Komšić: Ne želimo učestvovati u cirkusu koji Dodik priređuje

9
Radiosarajevo.ba
Komšić: Ne želimo učestvovati u cirkusu koji Dodik priređuje
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Džaferović i Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na današnje tvrdnje iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika gdje su demantirali informaciju da je jučer održana telefonska sjednica kolektivnog šefa države.

Istakli su da je to "još jedna laž očigledno plasirana s ciljem pokušaja razbijanja srpskog jedinstva u Republici Srpskoj", prenio je ranije ATV.

"Sjednica je jučer bila zakazana. Iz kabineta Dodika smo dobili odgovor da on nije saglasan s odlukom o imenovanju Upravnog vijeća Centralne banke BiH (CB BiH). Odluka nije donesena iz tog razloga. Sve ostalo nije naš problem i ne želimo učestvovati u cirkusu koji Dodik priređuje za javnost u RS", kazao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, iz Dodikovog Kabineta rekli su Srni da za imenovanje članova Upravnog odbora Centralne banke BiH, što je bilo predviđeno dnevnim redom telefonske sjednice, mora postojati saglasnost sva tri člana Predsjedništva, odnosno moraju biti svi "za".

Nadalje ističu da je "apsolutno je jasno svima da ni te saglasnosti nije bilo, jer je srpski član protiv produženja njihovog mandata, tako da od danas Upravni odbor Centralne banke BiH ne postoji".

Tvrde da je laž o navodnom održavanju sjednice i navodnom učešću srpskog člana Predsjedništva u njenom radu plasirana u sarajevske medije iz zgrade Predsjedništva BiH. Prozvali su i medije sa sjedištem u bh. entitetu RS koji su prenijeli navedenu informaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije