Nebojša Vukanović tvrdi da je Zeljković "propjevao" na saslušanju

0
Radiosarajevo.ba
Nebojša Vukanović tvrdi da je Zeljković "propjevao" na saslušanju
PrtScr / Nebojša Vukanović

Nebojša Vukanović, zastupnik iz Skupštine Republike Srpske, tvrdi da su mu nezvanično potvrđene informacije iz Specijalnog tužilaštva RS, te da su tužioci ponovo saslušali bivšeg direktora Zavoda za javno zdravstvo Srpske Branislava Zeljkovića zbog proširenje istrage i sporne nabavke 28 termalnih kamera za mjerenje tjelesne temperature, koje su plaćene po mnogo većim cijenama od tržišnih.

"Nisam ja, Đajić je, u najkraćem bi se moglo opisati saslušanje Zeljkovića pred specijalnim tužiocem Sanjom Tadić Stoisavljević", piše Vukanović u svom novom blogu.

Zeljković je tužiocu navodno izjavio da je imao poziv od direktora Kliničkog centra Vlade Đajića, koji mu je rekao da je situacija alarmantna i da mora odmah hitno nabaviti skupe termalne kamere od firme A.R.M.S. sistemi D.O.O. u vlasništvu Vladimira Vuletića.

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

Poslije toga. tvrdi Vukanović, Vuletić je došao na sastanak kod Zeljkovića u Institut, po dogovoru sa Vladom Đajićem, a postoje listinzi telefonskih poziva uhapšenog direktora koji potvrđuju komunikaciju Vuletića, Đajića i Zeljkovića u periodu nabavke spornih kamera.

"Kamere su nabavljene direktnom pogodbom, pregovaračkim postupkom bez objavljivanja obavještenja u javnosti, i plaćene su 299 000 maraka bez PDV-a. Nezvanično plaćeno je 28 termalnih kamera a isporučene su samo dvije!? Čudno je zašto Zeljković direktno pregovarao sa firmom bez ikakvih referenci, koja je osnovana 2018. godine, i ima skroman promet sa svega 2 zaposlena radnika?

Specijalni tužilac Sanja Tadić Stoisavljević proširila je istragu i na direktora KBC Vlada Đajića, a pored toga Đajić je predmet istrage i u predmetu „Kiseonik“ koju vodi tužilac Slobodan Ćelić i Uprava kriminalističke policije Republike Srpske.

Očito je da se visoki funkcioneri na vlasti nisu trudili puno da prikriju namještanja i zloupotrebe sa javnim nabavkama, a pitanje je da li će politika i moćnici upetljati, do koga će tužioci doći i gdje će se sve prošititi istraga", napisao je Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije