Afera Kisik: MUP RS izuzeo dokumentaciju iz bolnice u Banjoj Luci

0
Radiosarajevo.ba
Afera Kisik: MUP RS izuzeo dokumentaciju iz bolnice u Banjoj Luci
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / UKC RS/Ilustracija

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) danas su boravili predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS (MUP RS) i zatražili uvid u dokumentaciju, te izuzeli dio spisa u vezi sa nabavkom kiseonika u pomenutoj ustanovi, saopćeno je danas iz UKC RS.

"U potpunosti sarađujemo sa nadležnim tužilaštvom i podržavamo ovu istragu jer je u našem interesu da se obavi temeljno", dodaje se u saopćenju UKC RS.

Kako se dodaje i u "nastavku ovog procesa bit će, kao dosad, otvoreni i transparentni".

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

"Nemamo šta da sakrivamo. Poslovna dokumentacija je na našoj strani. Najvažnije je da svi oboljeli pacijenti smješteni u klinikama naše ustanove dobiju kiseonik koji im je nužno potreban za preživljavanje", zaključeno je u saopćenju.

Podsjetimo, afera Kisik trese RS, samo nekoliko dana od hapšenja direktora Instituta za javno zdravstvo, zbog malverazacija prilikom kupovine medicinske opreme.

Ukoliko se ispostavi tačnom, afera sa ispravnošću medicinskog kisika u RS, bacit će u sjenu i aferu „Respiratori“ i aferu „Institut“. Svi peru ruke od odgovornosti.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je iznio dokaze da za kisik koji pomenuta kompanija distribuira UKC-u RS nemaju dozvolu, nakon čega je Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH zabranila dalju isporuku kisika preko TGT Tehnogasa.

Vlada RS bez konkretne reakcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije