Vico Zeljković tvrdi: Prijete mi ubistvom i raznim glupostima...

4
Radiosarajevo.ba
Vico Zeljković tvrdi: Prijete mi ubistvom i raznim glupostima...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vico Zeljković

Prvi čovjek Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković kaže kako je od utakmice Velež - Borac dobio brojne prijetnje smrću.

Podsjetimo, u Vrapčićima se prije dvije noći desio pravi haos jer su navijači Veleža utrčali na teren nakon drugog gola Borca. Utakmica je prekinuta, a nakon meča je grupa Veležovih pristalica napala glavnog suca Sabriju Topalovića kod Jablanice i zapalila mu automobil. Navijači domaćeg kluba bili su nezadovoljni suđenjem Topalovića i smatrali su da ih je oštetio u brojnim situacijama. 

Zeljković se također našao na udaru kritika navijača Veleža, a prilikom današnjeg otvaranja postavke posvećene Borcu u Muzeju sporta u Banja Luci kazao je da dobija prijetnje smrću.

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

"Od juče sam dobio na desetine prijetećih poruka i naravno da ću to sve da prijavim MUP-u. Prijete mi ubistvom i raznim glupostima, a mogu samo da kažem da se ne bojim i da me to neće pokolebati i da ću u budućnosti raditi kako treba", poručio je Zeljković, prenosi portal Mondo.ba.

Podsjetimo, Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH kaznila je Velež s 10.000 KM, suspendovanjem stadiona na šest mečeva, oduzimanjem tri boda, a predsjedniku kluba Šemsudinu Hasiću zabranjeno je obavljanje bilo koje funkcije u fudbalu dvije godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije