Sead Kajtaz podnio ostavku na mjesto savjetnika Zeljkovića

4
Radiosarajevo.ba
Sead Kajtaz podnio ostavku na mjesto savjetnika Zeljkovića
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Sead Kajtaz

Legendarni fudbaler Veleža Sead Kajtaz podnio je ostavku na mjesto savjetnika predsjednika N/FS Bosne i Hercegovine Vice Zeljkovića.

U pismu koje je dostupno medijima navodi se kako Kajtaz ne želi da šuti na prethodna dešavanja u bosanskohercegovačkom fudbalu gdje je Fudbalski klub Velež izvukao deblji kraj, a njegovo pismo upućeno čelnicima Nogometnog saveza BiH u kojem je podnio ostavku prenosimo u cjelosti.

"Vezano za navode Vice Zeljkovića Predsjednika FS BiH u tekstu 'Veležu slijede žestoke kazne' za sve je kriv Predsjednik Hasić u kome se spominje moje ime kao legende, Veleža, a radi pojašnjenja istine gosp. Vice Zeljkoviću napominjem sljedeće:

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Tačno je da sam rekao da sam razočaran događajima na utakmici između FK Velež i FK Borac i da žalim zbog istih. Također sam rekao da po meni nije postojao prekršaj za Borac iz kog je pao prvi gol što je promjenilo tok čitave utakmice koja bi rezultatiski bilo potpuno drugačije.

Tokom čitavog meča glavni sudija je bio tendeciozan i donosio odluke na štetu Veleža, čime je izazvao neraspoloženje na stadionu što je moglo izazvati nesagledive posljedice po službena lica na stadionu 'Rođeni'. Ovim putem predlažem da se uvede VAR tehnologija kako bi greške sudaca smanjila na minimum.

Poštovani predsjedniče i rukovodstvo FSBIH dobro bi bilo da počnete uvoditi iste aršine, za sve koji rade i takmiče se u FS BiH a što nije teško jer treba samo primjenjivati statut i pravilnike čime bi sačuvali ugled i dostojanstvo predsjednika saveza, a način na koji to danas radite protiv mog Veleža vodi i Vas i Savez u jednosmjernu ulicu.

Ovo je posljednji savjet koji Vam dajem kao Vaš savjetnik te podnosim neopozivu ostavku na savjetničku poziciju u FSBiH, jer što se radi protiv mog Veleža ne mogu podnijeti jer ja sam bio i ostajem dijete Veleža. Sportski pozdrav", navodi se u dokumentu upućenom NS BiH.

Podsjećamo, Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine žestoko je kaznila FK Velež nakon dešavanja tokom meča protiv Borca.

Kako je navedeno, FK Velež kažnjava se novčanom kaznom od 10.000 KM uz oduzimanje 3 boda, a osim toga suspendovan je i stadion FK Velež u Vrapčićima na šest utakmica.

Također, predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić kažnjen je zabranom obavljanja funkcija u nogometu u trajanju od 2 godine, poručeno je u srijedu iz Nogometnog saveza naše zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije