Pogledajte sažetak utakmice Velež - Borac i sami procijenite kako je sudio Topalović

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte sažetak utakmice Velež - Borac i sami procijenite kako je sudio Topalović
FOTO: Facebook / Trenutak sa sinoćnje utakmice

U vrijeme dok još nije iz Nogometnog saveza BiH potvrđena informacija da je Takmičarska komisija suspendirala stadion "Rođeni" u Vrapčićima i pokrenula disciplinski postupak protiv predsjednika Veleža Šemsudina Hasića. 

Postupak je pokrenut nakon što je sinoćnja utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH Velež - Borac (0:2) prekinuta u 82. minuti, društvenim mrežama traje rasprava kako je sudio zenički sudija Sabrija Topalović.

Dok jedni tvrde da je Topalović u Mostar poslan po zadatku, drugi opet su mišljenja da je svoj zadatak na jednom od dva derbija 10. kola obavio krajnje profesionalno i da uopće nije kriv za revolt navijača Veleža, koji su uletjeli u teren i izazvali prekid susreta.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Kako smo saznali, delegat utakmice Dragomir Đajić (Istočno Sarajevo) je u svom izvještaju napisao da policija nije htjela garantirati sigurnostna stadionu i zbog toga je prekinuta utakmica..

Za 15 sati zakazana je sjednica Disciplinske komisije NSBiH koja će odrediti tačnu kaznu FK Velež.

Iz Veleža, inače, Topaloviću zamjeraju mnogo toga. Od nedosuđenog penala u prvim dijelu pri rezultatu 0:0, do toga da Isić nije napravio faul iz kojeg je Borac došao u vodstvo.

Portal Radiosarajevo.ba donio je nekoliko tekstova o tome šta iz Veleža zamjeraju sudiji, te kako su nogometaši i čelnici Borca vrijeđani na stadionu u Vrapčićima tokom i nakon duela.

Iz tog razloga objavljemo link sažetka susreta između Veleža i Borca, tako da sami procijenite da li je Topalović zaista odgovorna osoba za prekid meča.

Portali zbog autorskih prava ne smiju prikazivati snimke mečeva, a sažetak duela možete vidjeti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije