Pogledajte slavlje u svlačionici Borca nakon što je Topalović odsvirao kraj

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte slavlje u svlačionici Borca nakon što je Topalović odsvirao kraj
Foto: Društvene mreže / Velež - Borac

Prekid susreta u Vrapčićima i danas je top tema među ljubiteljima nogometa u našoj zemlji.

Disciplinska i Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas će po hitnom postupku razmatrati slučaj "Mostar” i prekinutu utakmicu 10. kola m:tel Premijer lige BiH između Veleža i Borca.

Kao što je portal Radiosarajevo.ba već pisao, službena lica još nisu dostavila dopunske izvještaje o incidentu.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

"Čim to urade prvo će biti zakazana Takmičarska komisija NSBiH, a potom i Disciplinska komisija NSBiH", potvrdili su za naš portal iz Nogometnog saveza BiH.

Prema informacijama do kojih smo došli, Takmičarska komisija NSBiH će registrirati utakmicu 3:0 za Borac, a stadion Rođeni će biti suspendiran.

"Konačnu odluku, ipak, će donijeti Disciplinska komisija NSBiH", podvukli su iz NSBiH za naš portal.

Na stadioni Rođeni sinoć je vladala napeta atmosfera nakon niza sudijskih pogrešaka zeničkog sudije Sabrije Topalovića, koji je prekinuo utakmicu u 82. minuti nakon ulaska revoltiranih navijača Veleža kod rezultata 2:0 za Borac.

Nakon toga u svlačionici Borca vladalo je neviđeno raspoloženje, uz folk hit “Srećo pojavi se”, a FK Borac taj snimak je postavio i na zvaničnu Facebook stranicu.

Nakon toga, podsjetimo, sudiji Topaloviću je u Jablanici zapaljen automobil.

Automobil Mercedes, u kojem su se nalazili sudija Topalović i dvojica njegovih kolega iz Nogometnog savez a BiH, koji su se vraćali iz Mostara, presretnut je na magistralnom putu između Jablanice i Konjica, u tunelu Lendava.

Nakon što su zaustavili vozilo, još uvijek nepoznate osobe su zapalile automobil te tom prilikom povrijedile jednu osobu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako smo saznali povrijeđena osoba je supervizor suđenja Adnan Alispahič, koji se nalazio u vozilu zajedno sa Topalovićem.

Alispahić je zadobio i povrede, ali je uspio, zajedno sa Topalovićem, da u drugom vozilu napusti Jablanicu.

Nije jasno kako su se Topalović i Alispahić našli zajedno u istom vozilu, što sigurno nisu smjeli zbog sukoba interesa.

I to je tema kojim će se mediji baviti narednih dana, a da je nogomet u BiH sa incidentom u Vrapčićima ušao u novu krizu - to svakako jeste.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije