Foto / Ekipa Udruženja maloljetnih boraca osvojila prvo mjesto na turniru Ramo Biber

18. 10. 2020. u 17:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 18

Na drugom memorijalnom turniru u malom nogometu posvećenom Rami Biberu, prvoj žrtvi napada na Sarajevo, pobijedila je ekipa Udruženja maloljetnih boraca (Centar).

U finalu su bili bolji od Saobraćajca, dok je treće mjesto osvojio Bojnik.

Organizator malonogometnog turnira je Udruženje demobilisanih boraca GRAS-a na čelu sa Muamerom Hodžićem, uz pomoć općina Novi Grad i Centar, Gradske uprave Sarajeva, JP Sarajevo i GRAS-a.

Prisutnim se u ime organizacionog odbora obratio Besim Gljiva koji je poželio dobrodošlicu svim ekipama i gledaocima, te posebno istakao angažman cijelog organizacionog odbora na čelu sa Emirom Šehovićem.

"I pored teške situacije u kojoj se nalazi GRAS, ali i koronavirusa, uspjeli smo održati turnir u znak sjećanja na našeg Ramu Bibera. Turnir je prvobitno trebao biti održan u martu, ali smo ga morali
prolongirati zbog naredbi Kriznog štaba Kantona Sarajevo. I sada smo ograničili broj učesnika i posjetilaca turnira da bi ispoštovali sve epidemiološke mjere. Svoj doprinos u organizaciji turnira dala
je i bivša Uprava GRAS-a na čelu sa bivšim direktorom Jakubom Kuburom i firma PROPS", rekao je Emir Šehović, predsjednik organizacionog odbora turnira.

Podsjetimo, čuvar Trebevićke žičare Ramo Biber ubijen je 2. marta 1992. godine na radnom mjestu kao radnik Komunalnog preduzeća GRAS.

Obezbjeđivao je Trebevićku žičaru i pazio na protivpožarnu
zaštitu tog dana kad je veća grupa naoružanih ljudi počela opkoljavati Gornju stanicu.

NEMA KOMENTARA