Tenis / Đoković najavio Adria Tour: Još neizvjesno finale turnira s Džumhurom u Sarajevu

25. 05. 2020. u 16:47:00 Anadolija

Shares: 18

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković danas je u Beogradu najavio regionalni humanitarni turnir "Adria Tour", koji bi trebalo da bude održan u pet gradova regiona od 13. juna do 5. jula.

Kako je precizirao na konferenciji na medije, za sada je sigurno da će "Jadranska turneja" biti održana 13. i 14. juna na šljaci u Beogradu, kao i Zadru 20. i 21. juna, a još je neizvjesno da li će ovaj turnir biti održan u Crnoj Gori 27. i 28. juna i u Banjoj Luci 3. i 4. jula.

Završnica turnira trebalo bi da bude u Sarajevu 5. jula kada bi Novak Đoković trebalo da igra egzibicioni meč s Damirom Džumhurom.

"Ja sam veoma uzbuđen i radostan što ću imati priliku da igram pred domaćom publikom u Beogradu, ali i što ću putovati po regionu", naveo je on.

Najbolji teniser svijeta je kazao da je 100 posto sigurno da će se održati mečevi u Beogradu i Zadru, dok Crna Gora i Bosna i Hercegovina "još nisu 100 posto potvrđene" iako se "radi na tome da se turnir i tamo igra".

Đoković je najavio da je za sada sigurno da će na turniru u Beogradu učestvovati poznati teniseri Alexander Zverev, Grigor Dimitrov i Dominic Thiem.

"Nadam se da će se do tog 13. juna neke regulacije i pravila izmeniti pa ćemo možda imati mogućnost da imamo i publiku. Bilo kako bilo, poštovat ćemo propise", rekao je Đoković i dodao da se još pregovara s nekoliko svjetskih teniskih imena.

Prema njegovim riječima, svi prihodi od turnira će ići za humanitarne projekte širom regiona, među kojima je i fondacija "Novak Đoković", a svjetski teniseri koji budu dolazili moći će da izaberu u koje organizacije će dati donacije. 

"Ova godina je jedinstvena prilika. Ja sam na vrhuncu svoje karijere i imam izuzetno veliku želju da ovo sve prođe na pravi način. Sve je poteklo iz te želje da ja mogu da igram i u Beogradu i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini i nadam se da imam i publiku i svi radimo ka tom plemenitom cilju", zaključio je Đoković.

NEMA KOMENTARA