Najbolji turnir u kick boxingu u BiH: “Wako Grand Prix” 29. februara

Radiosarajevo.ba
Najbolji turnir u kick boxingu u BiH: “Wako Grand Prix” 29. februara
Foto: Privatni album / Nermin Bašović, predsjednik OO međunarodnog Wako Grand Prixa

Kick boxing akademija Ilidža 29. februara u Kulturno-sportskom centru "Sabit Hadžić" na Ilidži organizuje 12. Međunarodni Kick boxing kup “Wako Grand Prix BiH” za pionire, kadete, juniore i seniore.

Organizator na turniru očekuje nastup više od 700 takmičara iz desetak zemalja, u svim uzrasnim kategorijama, a očekuje se učešće osvajača medalja na balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima.

"Naš turnir iz godine u godinu raste u svakom pogledu. Postavili smo visoke standarde i slobodno možemo reći da je naš turnir najbolji u BiH, a i jedan od najboljih u regionu. Nadamo se da će u budućnosti naš turnir dobiti status Evropskog kupa, što bi bilo jedno veliko priznanje za nas i naš klub, a Sarajevo zaslužuje da ima Evropski kup u kick boxingu", kaže Nermin Bašović, predsjednik organizacionog odbora Međunarodnog Kick boxing kupa “Wako Grand Prix BiH” i osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Parizu 2003. u kick boxu, te sportista godine BiH za 2003. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije