Sarajevo / Svjetsko prvenstvo u kickboxingu: Selma Baltić bori se zlato

24. 10. 2019. u 15:15:00 Fena

Shares: 4

Bosanskohercegovačka reprezentativka u kickboxingu Selma Baltić osigurala je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Sarajevu.

Baltić je pobijedila suparnicu iz Rusije Veroniku Gudinu i osvojila svoju prvu seniorsku medalju.

Bilo je veoma teško, naporno sam se spremala i ostvarila veliki uspjeh. Bronza je zaista odličan rezultat, ali ja se sada okrećem narednim borbama u kojima želim pokušati osvojiti još sjajnije odličje. Osjećam se odlično i pokušat ću osvojiti zlatnu medalju”, kazala je Baltić nakon meča.

Dan nije počeo tako dobro za reprezentaciju BiH. Ibrahim Gverić je izgubio od Nijemca Waltera Niklasa, a potom je Edin Sinanović poražen u borbi za bronzanu medalju na svom prvom seniorskom prvenstvu svijeta u kickboxingu.

Perspektivni bh. reprezentativac imao je želju ići do kraja na SP-u koje se održava u Sarajevu, međutim danak neiskustvu platio je u borbi protiv Ukrajinca Sviatoslava Hasiuka. Reprezentativac BiH je uvjerljivo vodio od početka meča pa sve do posljednjih dvadeset sekundi, međutim, kako je kazao selektor reprezentacije BiH Salko Zildžić, u tim trenucima se upustio u “tuču” s protivnikom, što je Ukrajinac znao iskoristiti za potpuni preokret.

Izgubio je dobiven meč u posljednjim sekundama. U pitanju je manjak iskustva, njemu je ovo prvo seniorsko prvenstvo. To je momak za kojeg će sigurno sport u BiH još mnogo čuti, ali ostaje žal jer ga je 30 sekundi dijelilo od medalje”, izjavio je Zildžić za Fenu.

U nastavku dana navijače BiH očekuje još nekoliko uzbudljivih mečeva. Prvo će Igor Emkić imati borbu za bronzu protiv Turčina Serdara Yigita Eroglua, dok će Harun Šahinović odmjeriti snage s Mađarom Emanuelom Szmolekom. Uslijedit će meč za bronzu između Nikole Drobnjaka i Rusa Ruslana Bikmenova.

Navedene borbe bi trebale biti okončane do 15.30 sati, dok će oko 18.20 sati borbu za ulazak u finale i sigurnu srebrenu medalju imati Matija Paridžik i Čehinja Lucie Mlejnkova.

NEMA KOMENTARA