Stižu čestitke zlatnoj Azri, Džeko joj poručio: Sijaj kao zvijezda!

Radiosarajevo.ba
Stižu čestitke zlatnoj Azri, Džeko joj poručio: Sijaj kao zvijezda!
Foto: Facebook / Azra Dedić

Azra Dedić iz Bihaća, djevojka s Down sindromom, koja se već dvanaest godina aktivno bavi i džudom, europska je prvakinja u judou.

Dedić je jučer osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u ID judu u kategoriji do 70 kg.

Bravo, ponosu BiH: Azra Dedić, djevojka s Down sindromom, osvojila novo zlato!

Azra Dedić iz Bihaća, djevojka s Down sindromom, koja se već dvanaest godina aktivno bavi i džudom, europska je prvakinja u judou. Dedić je jučer osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u ID judu u kategoriji do 70 kg.

Inače je prva osoba s Downovim sindromom u Bosni i Hercegovini koja je stekla majstorsko zvanje u bilo kojoj borilačkoj vještini i nosilac je crnog pojasa u džudu.

Za ovaj veliki uspjeh pristižu brojne čestitke od javnih ličnosti iz BiH, a među njima je i Dijamantova - fudbalskog bh. reprezentativca i fudbalera rimske Vučice Edina Džeke.

Također, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitku Azri.

"Draga naša Azra, u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine, građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, čestitam ti na osvajanju zlatne medalje na Evropskom prvenstvu. Još jednom si pokazala da, bez obzira na životne prepreke, hrabri uvijek pobjeđuju. Zato uvijek budi hrabra i slijedi svoje snove. Neizmjerno smo sretni i ponosni na tvoj uspjeh. Hvala ti što svoje medalje dijeliš sa nama. Hvala ti što nam svojim primjerom pokazuješ da se upornim i predanim radom postižu vrhunski rezultati. Želim ti mnogo sreće na putu ka daljem ostvarenju tvojih snova", poručio je Komšić.

Azri je čestitala i Vlada Unsko-sanskog kantona.

"Čestitamo Azri, prvakinji Evrope", napisali su na Facebook stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije