Svjetsko prvenstvo u kikboksu u Sarajevu 2019. godine

Radiosarajevo.ba
Svjetsko prvenstvo u kikboksu u Sarajevu 2019. godine
Organizacija Svjetskog prvenstva u kikboksu koje će u Sarajevu biti održano 2019. godine, bila je tema sastanka ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adila Osmanovića i predstavnika Kikboks saveza BiH, Dragutina Papovića i Alije Ogrića.

Papović i Ogrić informirali su ministra da je riječ o svjetskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji, pod okriljem WAKO organizacije, najjače organizacije u kikboksu.

"Očekujemo oko 1.700 takmičara iz 80 država. BiH će posjetiti ukupno oko 2.500 svjetskih boraca, takmičara, trenera. Velika je privilegija i obaveza dobiti organizaciju događaja na najvišem nivou" ,kazao je Ogrić.

Osmanović je istakao da je Ministarstvo civilnih poslova u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti pomagalo održavanje velikih takmičenja te da će to i nastaviti.

"Domaćinstvo velikim sportskim događajima doprinosi izgradnji sportske infrastrukture i popularizaciji sporta uopće, što je značajno za cjelokupno društvo", rekao je i apelovao na sve strukture društva da se uključe u okviru svojih nadležnosti u organizaciju ovog takmičenja i drugih velikih sportskih događaja čiji je domaćin BiH.

Na sastanku je naglašeno da ovaj sport bilježi sve veću popularnost te da u okviru Saveza djeluje oko 60 klubova iz oba entiteta. Godišnje bude organizirano desetak takmičenja na državnom nivou, među kojima su i tri državna prvenstva, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije