Dijamantova Roma želi sami vrh Italije: Pao i Milan, čeka se derbi sa Juventusom

Radiosarajevo.ba
Dijamantova Roma želi sami vrh Italije: Pao i Milan, čeka se derbi sa Juventusom
/ Foto: AS Roma
Derbi 16. kola italijanske Serije A ponudio je nevjerovatno dobar susret između Rome i Milana, u kojem večeras zaista mogu uživati ljubitelji nogometa u cijelom svijetu.

Posebno su mogli uživati ljubitelji nogometa u Bosni i Hercegovini, jer je večeras napad domaće ekipe predvodio Edin Džeko, koji je i tokom cijele ove sezone u sjajnoj formi. Inače, popularni Dijamant morao se posebno potruditi večeras da nadmudri odbranu Milana, jer se igrala utakmica koja odlučuje drugo mjesto u prvenstvu, a obje ekipe imale su isti bodovni učinak, tačnije po 33 boda na svom kontu.

Ova utakmica bila je drugi u nizu od tri derbija Rome, te je bila veoma važna jer je odigrana pred najveći derbi cijelog dosadašnjeg toka prvenstva u kojem će se sastati prvoplasirani Juventus i, nakon ovog susreta, drugoplasirana Roma.

Prvu priliku na ovom susretu imao je upravo Džeko, koji je već u drugoj minuti nakon solo prodora šutirao sa desne ivice šesnaesterca, nakon čega je golman Milana intervenirao. To je označilo i da će ova utakmica biti jako borbena za obje ekipe, te je jak ritam održavan tokom cijelog susreta, posebno u prvom dijelu.

Ekipa Milana igrala je mnogo bolje u prvom dijelu susreta, kada su imali mnoštvo prilika da dođu do vodstva, a najveću su propustili u 27. minuti susreta kada je Niang promašio jedanaesterac, odnosno, kada je Szczesny uspio da spasi mrežu svog tima.

Drugo poluvrijeme je označila dobra igra Rome, koja je cijeli susret krunisala golom za pobjedu. Igrao se 62. minut susreta kada je Manolas uspio sjajno asistirati za Nainggolana koji je matirao zaista odličnog Donnarummu na golu Milana za veliko slavlje navijača i igrača kluba iz Rima. To je ujedno i posljednji zaista vrijedan detalj cijelog toka utakmice, jer su se do kraja susreta oba tima nadmudrivala na sredini terena, Milan pokušavajući da dođe do izjednačenja ili preokreta, a Roma da održi prednost do pobjede.

Dijamant je još jednom odigrao maestralnu partiju, te je konstantno bio prijetnja za gostujuću ekipu, koja se morala boriti da sačuva svoj gol. Upravo u takvoj borbi sa Džekom odbrana je popustila i otvorila prostor da se ostali igrači Rome razigraju, što je najzad i rezultiralo pobjedničkim golom.

Ovo je ujedno i bila najbolja moguća uvertira za Romu pred derbi utakmicu sa Juventusom, te nas za vikend zasigurno očekuje okršaj velikih rivala, koji se ove sezone bore za vrh Italije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije