Ozvaničeno: Cristiano Ronaldo je najbolji igrač svijeta u prošloj godini

Radiosarajevo.ba
Ozvaničeno: Cristiano Ronaldo je najbolji igrač svijeta u prošloj godini
I baš kao što se prethodnih dana najavljivalo u svim svjetskim medijima, France Football je večeras ozvaničio svoj izbor za ovogodišnjeg dobitnika Zlatne lopte.

Ponosno, ove godine, jedan od ponajboljih nogometaša današnjice, Cristiano Ronaldo moći će se pohvaliti da je dobitnik Zlatne lopte, nagrade koja se dodjeljuje najboljem nogometašu u protekloj godini.

Ovo je četvrta Zlatna lopta koju će u svoju vitrinu postaviti Ronaldo, a za njega su glasala 173 novinara širom svijeta, zbog čega će ovo biti četvrti put, nakon 2008., 2013. i 2014. godine da se Portugalac popne na vrh svijeta.

Drugo mjesto u ovogodišnjem izboru zauzela je zvijezda Barcelone Lionel Messi, dok je treći bio napadač Atletico Madrida Antoine Griezmann.

Zanimljivo je to da nijedan od trojice prvoplasiranih u borbi za Zlatnu loptu nije prisustvovao večerašnjoj dodjeli nagrade u Parizu, budući da sve trojica nogometaša imaju klupske obaveze, stoga je ovo jedna od zanimljivijih dodjela ove nagrade.

Inače u borbi za Zlatnu loptu učestvovalo je 30 nogometaša, no svi oni su imali manje sreće od Portugalca koji je u 110 utakmica za klub i reprezentacijui postigao 102 gola, a uz to je uspio osvojiti i titulu Lige prvaka sa Real Madridom, te Europsko prvenstvo sa reprezentacijom Portugala, prenosi britanski Telegraph.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije