Džeko majstorski otvorio derbi kola: Već u 2. minuti umalo do gola protiv Milana

Radiosarajevo.ba
Džeko majstorski otvorio derbi kola: Već u 2. minuti umalo do gola protiv Milana
EPA / Ilustracija
U italijanskoj Seriji A večeras su na programu posljednje dvije utakmice 16. kola prvenstva, u okviru kojih igra i rimska Vučica u čijem dresu nastupa i kapiten bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije Edin Džeko.

Sjajni Dijamant, koji igra sezonu karijere, večeras se u derbiju kola suočava sa odbranom Milana, koji se sa Romom bori za drugu poziciju na tabeli.

Inače, oba tima imaju isti broj bodova pred ovu utakmicu, tačnije po 33 boda i nalaze se za petama prvoplasiranom Juventusu.

Već na samom startu utakmice Džeko je imao priliku da svojoj ekipi donese vodstvo, te je u drugoj minuti šutirao na gol Milana. Prije toga „povukao“ je odličnu solo akciju, savladavši dvojicu odbrambenih igrača, a zatim je uslijedio udarac sa ivice šesnaesterca prema desnoj strani gola, no sjajni Donnarumma je bio sjajan u ovoj prilici i spasio je Milan od ranog gola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije