Džeko u trci za Zlatnu kopačku: Svi golovi Dijamanta u ovoj sezoni

Radiosarajevo.ba
Džeko u trci za Zlatnu kopačku: Svi golovi Dijamanta u ovoj sezoni
/ Foto: AS Roma
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko igra jednu od najboljih sezona u svojoj karijeri i već je stigao do 20 golova u dresu Rome u ovoj sezoni.

U Seriji A postigao je 14 golova, pet je dodao u Evropskoj ligi i jedan u Kupu Italije. U Seriji A dijeli drugo mjesto po broju postignutih golova. Fudbaler Intera Mauro Icardi postigao je jedan više (15), dok su Torinov Andrea Belotti i Juventusov Gonzalo Higuain postigli po 14 kao i Džeko.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine u trci je i za Zlatnu kopačku s obzirom na to da je vodeći Pierre-Emerick Aubameyang postigao samo dva gola više od Džeke.

Po 15 golova u nacionalnim prvenstvima postigli su Suarez, Messi, Diego Costa, Alexis Sanchez i ranije pomenuti Icardi. Edinson Cavani je postigao 20 golova, ali za razliku od Italije, Njemačke, Engleske i Španije koje imaju koeficijent 2.0, koeficijent Francuske je 1.5.

Sve golove Edina Džeke u dresu Rome u ovoj sezoni pogledajte u videoprilogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije