Pjanić: Bojim se Rome i Napolija, a Allegrijeve promjene formacija su nam zabavne

Radiosarajevo.ba
Pjanić: Bojim se Rome i Napolija, a Allegrijeve promjene formacija su nam zabavne
Juventus.com / Miralem Pjanić
Juventus je pobijedio Lazio s 2:0, a Allegri je, kao i mnogo puta do sada, ponovno mijenjao formaciju svoje ekipe.

Postavio je ofanzivniju taktiku pa su tako zajedno od prve minute zaigrali Gonzalo Higuain, Paulo Dybala, Mario Mandžukić, Juan Cuadrado i Miralem Pjanić.

"Imali smo dobar odnos tokom čitavog susreta, a to je važno jer želimo uvijek pobijediti. Nekada tokom sezone imamo pogrešan pristup, ali smo se sada opet vratili na prepoznatljiv kolosijek. Dobro smo odgovorili svim zahtjevima i dominirali smo na terenu. Bojim se ekipa poput Napolija i Rome jer igraju zaista veoma dobro", poručio je Pjanić za Sky nakon utakmice, prenosi Goal.com.

Pjanić je protiv Lazija igrao u drukčijoj formaciji od standardne, a trener Allegri u posljednje vrijeme često mijenja taktičke zamisli. 

"Trener uvijek odlučuje, danas smo dobro pratili njegove savjete. Bili smo disciplinirani u novoj formaciji, a ove sezone smo igrali u nekoliko varijanti, što je za nas igrače zabavno, jer se možemo prilagoditi svakom protivniku", dodao je Pjanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije