Džeko nakon Palerma: Podsticaj pred meč sezone s Lyonom

Anadolija
Džeko nakon Palerma: Podsticaj pred meč sezone s Lyonom
/ Foto: AS Roma
Prošla sedmica bila je teška pa pobjeda nad Palermom veoma bitna zbog samopouzdanja u ekipi pred možda najvažniji meč u sezoni, revanš protiv Lyona u osmini finala Europa lige, istakao je Edin Džeko, napadač Rome.

“Postigli smo tri, nismo primili gol, i to je veoma dobro za naše samopouzdanje. Drago mi je što sam postigao pogodak nakon nekoliko utakmice. Pobjeda u Palermu može nam biti podsticaj pred meč u četvrtak sa Lyonom”, rekao je Džeko koji je postigao drugi gol u trijumfu na stadionu Renzo Barbera u Palermu.

U Seriji A Roma je izgubila korak u trci za titulom prvaka, jer poslije 28. kola za liderom Juventusom zaostaje osam bodova. I u polufinalu Kupa Italije, u revanšu 5. aprila, morat će juriti deficit od 0:2 u duelu sa gradskim rivalom Lazijom.

Prvi ispit bit će revanš s Lyonom u osmini finala Europa lige nakon što su Francuzi slavili na svom terenu rezultatom 4:2. Nema sumnje da kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i saigrače u Romi čeka izuzetno težak posao u nastojanju da se plasiraju u četvrtfinale UEFA Europa lige.

Džeko je trenutno drugi strijelac Serije A sa 20 pogodaka, dva manje od Torina Belottija. U Europa ligi je prvi golgeter sa osam pogotka, koliko je postigao i Giuliano (Zenit). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije