Kodrin Servette gazi: Šest uzastopnih pobjeda za mostarskog stručnjaka

Radiosarajevo.ba
Kodrin Servette gazi: Šest uzastopnih pobjeda za mostarskog stručnjaka
/ Foto: Servette
Fudbaleri švicarskog Servettea upisali su i šestu pobjedu otkad je ovaj klub preuzeo Meho Kodro, te sada imaju stopostotan učinak pod vodstvom bivšeg selektora Bosne i Hercegovine.

Servette je danas na svom stadionu dočekao Wil, a već u 12. minuti je Nsame postigao gol za domaćina, kojim je nagovijestio kako će se stvari dalje odvijati. Inače, Kodro ima sjajnog saveznika u Nsameu, koji je ubjedljivo prvi strijelac Challenge lige sa 19 golova. Drugi najbolji strijelac postigao ih je ukupno 12.

Delley je u 67. minuti postigao gol za 2-0, kojim je praktično riješen susret u korist domaćeg tima, a Servette sada ima 43 boda i za liderom Zurichom zaostaje 15 bodova, mada je Zurich odigrao utakmicu manje.

Otkad je Kodro na klupi Servettea, razlika se u odnosu na Zurich istopila za pet bodova, no ove sezone Servette vjerovatno neće uspjeti da nadoknadi zaostatak za svojim protivnikom koji trenutno ima, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije