Leipzig još jednom kiksao, Bayern može početi slaviti titulu

Radiosarajevo.ba
Leipzig još jednom kiksao, Bayern može početi slaviti titulu
/ Foto: FB Page Bayern Minhen
U terminu od 15 sati i 30 minuta, danas je u okviru 24. kola Bundeslige odigrano pet utakmica.

Po običaju, najveći fokus je bio na minhenskom Bayernu, koji je danas protiv Frankfurta igrao za nastavak sjajne rezultatske serije, kojom je praktično gotovo već osiguran još jedan naslov prvaka.

Bayern je sa laganih 3-0 deklasirao ekipu Nike Kovača sa dva gola Roberta Lewandowskog i uz još jedan pogodak Douglasa Coste, a Bayernovu pobjedu nije uspio ispratiti Red Bull Leipzig.

Leipzig je kod kuće poražen od Wolfsburga sa 1-0 golom Maria Gomeza već iz 9. minute, pa će gosti sada krenuti da bježe iz donjeg dijela tabele, dok će Leipzig morati da se bori za svoje drugo mjesto na tabeli. Nije prvi pratilac Leipziga odigrao pretjerano bolje, pa je razlika na tabeli ostala jednaka.

Vedad Ibišević je asistirao Salomonu Kalouu za vodstvo Herthe, a Aubameyang je poravnao u 55. minuti. Plattenhardt je u 71. minuti donio Herthi pobjedu kojom se berlinski tim ponovo vratio u utrku za plasman u Ligu prvaka.

Hoffenheim je ostao samo dva boda ispred Herthe, a nije iskoristio šansu da preskoči Dortmund na tabeli, nakon što je na gostovanju kod Freiburga osvojio samo bod. Phillip je doveo domaće u vodstvo u 56. minuti, a u 60. minuti je Kramarić postavio konačnih 1-1.

U utakmici koja je vjerovatno privukla najmanje pažnje, Darmstadt je blago zakomplikovao situaciju na tabeli pobjedom nad Mainzom od 2-1, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije